Academia de Advocacy lanseaza, joi, 22 martie, de la ora 11,00, programului de formare profesionala in lobby si advocacy din cadrul proiectului „Partener Activ si Implicat”. Evenimentul va avea loc in sala de conferinte a Hotelului Dumbrava, din Bacau.
Evenimentul marcheaza deschiderea inscrierilor in acest program pentru a doua generatie de viitori lobbyisti din Regiunea Nord-Est si ofera ocazia participantilor de a pune intrebari expertilor din proiect. Cursurile sint certificate de Unitatea Executiva a Consiliului National al Calificarilor si al Formarilor Profesionale a Adultilor si au ca grup tinta reprezentanti ai sindicatelor, patronatelor, camerelor de comert, asociatiilor de IMM-uri, organizatiilor neguvernamentale si asociatiilor de jurnalisti.
Participantii vor avea ocazia sa afle de la Radu Nicosevici, team leader al proiectului, detalii privind conditiile de inscriere si calendarul programului de formare din regiune. De asemenea, vor putea sa inteleaga impactul programului Partener activ si implicat, prin intermediul povestilor de succes ale absolventilor acestor cursuri din regiunea Nord-Est, care au implementat activitati de advocacy, intrind in contact direct cu decidentii politici.
Programul de formare din cadrul proiectului prevede doua saptamini de curs despartite de doua perioade de aplicatii practice de 8, respectiv 10 saptamini. Prima saptamina de curs este certificata in „Dialog social si advocacy”, iar cea de-a doua in „Specialist in activitatea de lobby”.
Academia de Advocacy este o organizatie non profit, care asista grupurile legitime de interese in amendarea actelor normative relevante si mobilizeaza participarea acestora in elaborarea politicilor publice. Academia pune la dispozitia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby, instruire, asistenta tehnica, consultanta de specialitate, monitorizare, analiza diagnostic si cercetare.
Proiectul Partener Activ si Implicat isi propune ca, pe parcursul a trei ani, sa pregateasca in tehnici de lobby si advocacy 800 de reprezentanti ai societatii civile – oameni de afaceri, sindicalisti, jurnalisti, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale. Acestia vor ajunge sa stapineasca tehnici si mecanisme profesionale de interventie in dialogul social, vor ajunge sa cunoasca modalitatile legale de acces si participare in procesul public decizional, respectiv vor putea sustine argumentat pozitia celor pe care ii reprezinta in negocierile cu reprezentantii decidentilor politici. (Petru DONE)
Lasă un răspuns