Bunurile a două dintre firmele lui Dorinel Popa și Constantin Doru Adam, liderul nedeclarat al grupului „lemn” din dosarul Banca Transilvania, au fost scoase la licitație de executorii judecătorești. Pe firma Tandem Road, prin care s-au derulat cele mai multe credite ilegale, sucursala Băncii Transilvania a declarat un prejudiciu de recuperat în valoare de 5.7 miliarde de lei. Banca nu este însă singura instituție care are de recuperat bani de la firma Tandem Road. Pe decizia de scoatere la licitație publică figurează pe primul loc Banca Transilvania, cu o creanță privilegiată, fiind deci prima care va lua bani în cazul în care bunurile scoase la licitație acoperă suma pe care o are banca de recuperat.
Pe locul doi se situează Administrația Financiară Bacău, care are de recuperat un debit de peste două miliarde și jumătate de lei. O a treia instituție care ridică pretenții la recuperarea unor datorii pe care societatea Tandem Road a uitat să le achite este Direcția Silvică Bacău, care are de recuperat de la familia Popa aproape două miliarde de lei. Alături de Societatea Tandem Road, pe listele executorilor judecătorești mai figurează și societatea Palisandru SRL, care i-a avut ca administratori pe Dorinel Popa și pe fiul său vitreg, Constantin Doru Adam. În vara anului 2002, sucursala Bacău a Băncii Transilvania reclama un debit la Tandem Road de aproape 1,7 miliarde de lei. În prezent, cu tot cu penalitățile aferent, suma a ajuns la aproape două miliarde de lei, bani pe care banca speră să-i recupereze măcar parțial, prin vînzarea unui autotractor tip furgon, care a fost sechestrat pentru suma de 1,1 miliarde de lei.
Grigore Grigore se internează în spital
Recent eliberat din arestul poliției de judecătorii de la Curtea de Apel din Bacău pe motive medicale, Grigore Grigore, fostul director economic al FPP II Moldova, inculpat în dosarul Banca Transilvania, s-a internat astăzi la Spitalul CFR din Iași pentru a-și trata artertita de la picioare, complicație apărută din cauza diabetului zaharat de care suferă. „Aici este un medic bun, care sper să mă trateze, pentru că, altfel, în jumătate de an rămîn fără picioare”, ne-a declarat Grigore. El va sta în spital cel puțin o săptămînă, așa că nu va fi în Bacău cînd procurorii vor înainta rechizitoriul la tribunal pentru judecarea dosarului. Grigore Grigore a fost arestat pe 14 octombrie 2002, sub acuația de asociere în vederea comiterii de infracțiuni, înșelătorie bancară, fals intelectual și uz de fals, folosirea creditelor în alte scopuri și spălare de bani. Fostul director economic al FPP II este administrator la cinci firme din Bacău: Crinas SRL, unde este și administrator, și asociat, Expert Cont, Iolen Com SRL și Ponte Trading Company, unde îndeplinește funcția de administrator, și firma Bernard & Co unde este administrator. El a fost arestat pentru creditele dubioase pe care acesta le-a luat de la Banca Transilvania pe Bernard & Co. Grigore Grigore este cel de-al doilea inculpat din acest dosar care a fost eliberat de judecătorii băcăuani pe motive de sănătate. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns