• adusă pe lume prin operație cezariană de urgență, fetița unei tinere din Traian a bătut orice record de greutate al Maternității din Bacău • cu cele 6,5 kilograme, fetița cîntărește dublu față de toți bebelușii veniți pe lume în aceeași zi cu ea
După recordurile de tripleți înregistrate în ultimii ani de patru femei din județul Bacău, o altă tînără a deschis un capitol cu totul ieșit din comun. La capătul a nouă luni de sarcină, Elena Luca, de 33 de ani, din comuna Traian a adus pe lume o fetiță care a bătut toate recordurile de greutate ale nou-născuților veniți pe lume înaintea ei. Cu cele 6,5 kilograme pe care le are, fetița cîntărește dublu față de un copil obișnuit născut la termen. Adusă pe lume în urma unei operații cezariene, fetița Elenei Luca mai are acasă încă șapte frați. Toți au fost mîndria părinților încă din prima clipă de viață, pentru că nici unul nu a cîntărit mai puțin de trei kilograme la naștere. „Nici un copil din toți pe care îi am nu au fost slăbuți. Toți au fost grași față de ceilalți copii. Doi dintre ei, unul de patru kilograme și jumătate și altul de cinci kilograme, au fost cei mai durdulii. Fetița pe care am născut-o acum bate însă recordul familiei”, a spus Elena Luca, la scurt timp după ce și-a revenit din anestezie.
Deși pe toți cei șapte copii dinaintea fetiței-gigant i-a născut normal, Elena nu a mai avut încotro și a trebuit să fie operată. „Femeia a venit în gardă, dis-de-dimineață cu semne evidente că nașterea s-a declanșat. Disproporțiile dintre mărimea copilului și a bazinului mamei ne-au obligat să intrăm de urgență în sala de operație. Cînd doctorița Huszar a scos copilul, a făcut efort să-l țină în mîini. Copilul ăsta este cel mai mare pe care l-am văzut eu în 40 de ani de carieră. Am văzut copii de peste 4 kilograme, dar de peste 6 kilograme nu am văzut niciodată”, ne-a declarat doctorul Jean Simon, care a făcut parte din echipa medicală prezentă la naștere. Elena Luca și fetița ei de 6,5 kilograme au intrat nu doar în cartea recordurilor Maternității din Bacău, ci și în atenția cadrelor medicale. „O astfel de greutate la un copil nou-născut nu este un motiv de bucurie. Cauza pentru care copilul este atît de mare poate fi un diabet al mamei și chiar al copilului. Urmează să le fie făcute teste amîndurora, ca să vedem dacă vreuna dintre ele suferă de diabet”, ne-a declarat doctorul Neculai Ciuhodaru, șeful secției Obstetrică-Ginecologie II din Maternitate. Cîntărind cît un copil în vîrstă de patru luni, fetița Elenei Luca le ridică deja probleme și cadrelor medicale care o îngrijesc. Ea nu se satură cu doar cîteva zeci de mililitri de lapte, așa cum se întîmplă cu bebelușii din pătuțurile vecine. Ea mănîncă pe rupte și, cînd va ieși din Maternitate, va pune la grea încercare brațele părinților. (Cezara DUȚĂ)
Lasă un răspuns