• organizația româno-olandeză a realizat 10.000 de broșuri de specialitate pe care le va distribui pe 26 iunie, de Ziua internațională antidrog
Părinții băcăuani care vor trece sîmbătă dimineața prin zona gării, autogării, pieței centrale, Administrației Financiare, a magazinului „Luceafărul”, stației „Shell” de pe strada Milcov, Tic – Tac sau Narcisa vor putea primi una din cele 5.000 de broșuri. „Ce ar trebui să știe orice părinte despre droguri”. Realizate de Asociația Betania, acestea fac, practic, obiectul Campaniei antidrog inițiată în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Generală pentru Protecția Copilului, Serviciul Public de Asistență Socială, Autoritatea Națională pentru Tineret și Fundația de Sprijin Comunitar. Concret, 50 de elevi din mai multe licee băcăuane se vor afla sîmbătă dimineața în cele opt puncte pentru a împărți părinților broșurile care „le vor oferi sfaturi ce le vor permite să le dovedească copiilor că îi iubesc și că sînt alături de ei”, după cum a opinat subcomisarul Valerica Manole, reprezentanrul IJP. Alte 5.000 de broșuri despre „Ce ar trebui să știe orice părinte despre alcool” vor fi împărțite, ulterior, în școli.
Centrul de dezintoxicare rămîne, deocamdată, o dorință
Botezată „Informat ca să previi”, campania antidrog se va axa, din nou, pe informare, grupul țintă fiind acum părinții. „Rolul campaniei de sîmbătă nu este neaparat acela de a-i găsi și număra pe consumatorii de droguri, ci acela de a-i informa pe părinți și copii la ce riscuri se expun, pentru că foarte mulți nu știu încă ce înseamnă cu adevărat drogurile și alcoolul”, a explicat Andrei Muit, președintele Asociației „Betania”. De altfel, subcomisarul Valerica Manole a susținut că statisticile în ceea ce privește numărul personelor din județ care se droghează sînt foarte greu de realizat. „Nu se pot face astfel de statistici. În primul rînd, e vorba de confidențialitatea celor în cauză, dar atît timp cît există infracționalitate în ceea ce privește traficul de droguri, există și consumatori”, crede Valerica Manole.
În ceea ce-i privește pe consumatorii de droguri din Bacău, aceștia vor trebui să apeleze, în cazul în care vor să se lase de droguri, la centrele de dezintoxicare din București sau Iași, în condițiile în care centrul preconizat a se construi, de aceeași Asociație „Betania”, la Bacău rămîne deocamdată la stadiul de speranță. „Eu pot să-l construiesc, dar activitatea acestuia trebuie susținută și, cel puțin deocamdată, unele instituții implicate în proiect nu lucrează așa cum mi-aș fi dorit”, a punctat Andrei Muit. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns