KARATE MODERN – Campionat național: Bianca Dumitrache a luat toate trei medaliile de aur, disponibile, la „Cupa tinerelor speranțe” de la Sfîntu Gheorghe, concurs desfășurat la sfîrșitul săptămînii trecute și echivalent cu un campionat național. De altfel, la Sfîntu Gheorghe au avut loc, în paralel și în aceeași perioadă, întrecerile campionatelor naționale rezervate minicadeților, cadeților și seniorilor. Micuța jandarmeriță (n.r., Bianca este legitimată la Siretul Bacău, club la care îl are ca antrenor pe Dan Botezatu) a urcat doar de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Din păcate,nu i s-a permis să participe și la concursul de kata al minicadeților, la „naționale”. Ar mai fi luat o medalie de aur pentru că a ajuns deja la nivelul seniorilor, fapt confirmat în concursuri anterioare cînd i-a lăsat cu ochii în soare pe mulți dintre cei care au de două ori vîrsta ei. Astfel, Bianca, cea mai tare în țară la categoria sa de vîrstă (10 ani), a trebuit să se mulțumească doar cu trei medalii de aur, cele de la kumite (12-13 ani, categoria – 40 kg; n.r., ea are doar 31 de kg), kata pe echipe (la mixt) și kata individual feminin (12-13 ani).
Dan Botezatu este pentru a opta oară, consecutiv, campion național
Dan Botezatu (2 dan), antrenorul Biancăi, a devenit pentru a opta oară, consecutiv, campion național la kata echipe, alături de colegii săi Adrian Popa și Florin Moraru, de la Dinamo Bacău. Modest și serios, Botezatu a cîștigat și cel de al 7-lea titlu național la kata, individual. Este „doar” cel de al 4-lea, consecutiv. Dacă se punea pe treabă nu ajungea în situația aceasta. Lua și el o medalie sau două și era declarat erou național. Categoric, Botezatu a întrecut măsura.
Manuel Perju, tot de la Siretul, nu s-a putut abține să iasă campion național la kumite (categoria -60 kg), a doua oară la rînd. Bogdan Cojocaru, sportiv legitimat la același club, s-a clasat al treilea la kumite, tot la seniori, dar la categoria ^85 kg. Alți doi sportivi de la Siretul, Alexandru Herțanu și Bogdan Ciobanu (-85 kg), au fost foarte aproape de a ajunge în lupta pentru medalii.
Pe 3 aprilie va fi ziua jandarmilor. „Dedic colegilor mei jandarmi rezultatele obținute la naționale”, a sus Botezatu.
Popa și Moraru nu se lasă mai prejos
Adrian Popa și Florin Moraru (Dinamo Bacău), medaliați cu aur la kata pe echipe alături de Botezatu, se descurcă la fel de bine precum colegul lor jandarm, atît ca sportivi în activitate cît și ca antrenori. Popa a cucerit medalia de bronz la kumite (categoria -75 kg), după o semifinală pierdută nemeritat. Elevii lui Popa și ai lui Moraru sînt pe cale să-și întreacă profesorii. Astfel, Anca Robu a devenit campioană națională la categoria cadeți (kumite, -50 kg), rezultat așteptat de sportivă și de cei doi antrenori. O salbă de medalii de bronz s-a împărțit frățește între alți patru componenți ai clubului Dinamo: Ionuț Tuluca (seniori, kumite, ^ 85 kg), Florin Ciofu (- 60 kg), amîndoi juniori și participanți pentru prima oară la un campionat național de seniori, Cosmina Coșeraru (cadeți, kumite, -50 kg), aflată, de asemenea, la prima ei competiție, respectiv Andreea Niță (minicadeți, kumite, -60 kg).
Paul Ursu (sportiv în vîrstă de 10 ani) a fost cel care a dat tonul tunului: două lovituri nimerite la fix. Paul a fost revelația turneului de la Sfîntu Gheorghe („Cupa tinerelor speranțe”). A luat fără drept la replică două medalii de aur după un exercițiu de kata, accesibil celor cu centură neagră, respectiv o finală cîștigată la kumite (-35 kg). Vlad Grapă, alt component al lotului pregătit de Moraru și Popa, s-a clasat pe locul al 4-lea la kumite (10-11 ani), fiind învins în semifinală de cel care a ieșit campion. Alte rezultate meritorii au fost obținute de Andrei Dima și Mădălin Măriuț.
Participarea sportivilor, mai sus menționați, la naționalele de la Sfîntu Gheorghe a fost posibilă grație ajutorului venit din partea CSU Știința Bacău. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns