La un an de la infiintarea sa, Biroul de reprezentare al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est la Bruxelles a fost lansat oficial. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a peste 70 de oaspeti, printre care ambasadorul Romaniei in Belgia, Excelenta Sa Ovidiu Dranga, impreuna cu atasatul comercial al ambasadei, Mugur Popovici, reprezentantul adjunct al Reprezentantei Romaniei pe linga Uniuena Europeana (UE), Cristian Badescu, ministrul consilier al Reprezentantei Romaniei pe linga UE, Ion Serpe, Aura Raducu – reprezentant Directiei Generale Politici Regionale (DG) a Programului Operational Regional – Regio, Ovidiu Nahoi – redactor sef si coordonator al Redactiei Adevarul Europa, din Bruxelles, Mariana Delagreaca, sefa Departamentului delegatii si deplasari ale DG-urilor din Comisia Europeana, alti reprezentanti ai birourilor de reprezentare regionala la Bruxelles si colaboratori romani si straini.
Cu ocazia evenimentului „Ziua portilor deschise”, din 7 mai, organizat de Comitetul Regiunilor al UE, biroul de reprezentare al ADR Nord-Est a participat cu un stand de prezentare, destinat promovarii Regiunii Nord-Est, dotat, cu sprijinul administratiilor publice locale si judetene, cu materiale de promovare. Evenimentul a avut o audienta de circa 7.000 de vizitatori.
Biroul de reprezentare ADR Nord-Est constituie o platforma de contact si comunicare la nivel european, pentru a fructifica oportunitatile de colaborare si a consolida pozitia agentiei si Regiunii Nord-Est pe plan european. Biroul urmareste, de asemenea, dezvoltarea capacitatii ADR Nord-Est si a administratiilor publice din regiune de a identifica oportunitatile de cooperare si de initiere de proiecte in parteneriat cu regiuni si institutii omoloage din tari partenere de traditie pentru ADR Nord-Est, precum Anglia, Irlanda, Franta, Spania, Italia sGrecia. La fel, Biroul monitorizeaza agendele serviciilor Comisiei Europene si a celorlalte institutii europene astfel incit sa fie identificate si diseminate in timp util informatii referitoare la oportunitatile de finantare, posibilitati de colaborare externa, oportunitati de instruire pentru dezvoltare regionala (politici si programe), inovare (programe si initiative), investitii straine directe (atragere de investitii), turism (proiecte) si colaborari cu alti donori internationali. (Petru DONE)
Lasă un răspuns