• în Bacău există 40 de blocuri ai căror locatari nu s-au constituit în asociații de proprietari • din această cauză RAGC nu poate încheia contract pentru furnizarea apei
Regia Autonomă de Gospodărie Comunală (RAGC) Bacău a trimis luna trecută somații către 40 de blocuri din municipiul Bacău care nu s-au constituit în asociații de proprietari. Este vorba de blocurile nr. 26 sc. A și B, 37, 39, 49, 63 sc. A și 63 sc. A de pe strada George Bacovia, blocurile nr. 9 și 10 de pe strada Caișilor, blocul nr. 4 sc. A și B de pe strada Erou Gheorghe Nichita, nr. 1 și 1 bis de pe strada Frasinului, nr. 4, 6 și 8 de pe strada Gării, blocul nr. 11 sc. A, B și Cde pe Ioniță Sandu Sturdza, blocurile nr. 91 sc. A și B, 93 sc. A și B, 95 sc. A și B, 97 sc. A și b de pe strada Milcov, blocul nr. 30 de pe Nicolae Titulescu, 59, 65, 68 scara A și B, 95 scara A și B de pe strada Oituz, blocul 50 scara A și B de pe strada Războieni, 1 Scara A și B, 2 scara A și B, 3 scara A și B, 4 scara A și B, 5 scara A și B, 6 scara A și B și 7 A și B de pe strada Tazlăului, 12, 14 și 16 de pe strada Trotuș și blocul nr. 565 scara A și B de pe strada Vasile Alecsandri. Deși termenul de 30 de zile acordat de către RAGC a expirat în această săptămînă, nici unul dintre blocurile vizate nu și-a definitivat statutul de persoană juridică și nu s-a constituit, încă, în asociații de proprietari. „Aceste blocuri continuă să se situeze în afara legii, care prevede clar obligația oricărui imobil să se constituie într-o formă asociativă și să își definitiveze statutul de persoană juridică. La fiecare sfîrșit de lună întîmpinăm multe greutăți în ce privește sumele pe care le au de plătit locatarii acestor imobile. În lipsa unii administrator, locatarii își desemnează cîte un reprezentant împreună cu care reprezentanții RAGC calculează defalcarea consumurilor pe fiecare apartament în parte”, ne-a declarat Petruș Rădulescu, director comercial în cadrul RAGC Bacău.
Conform legii, instalațiile aflate în interiorul unui imobil, de la căminul de racord din fața blocului pînă la intrarea în apartament, sînt proprietatea comună a locatarilor. În majoritatea blocurilor vizate de către RAGC instalațiile nu au mai fost reparate de foarte mult timp. „Din această cauză apar mereu discuții între locatari atunci cînd este vorba de repartizarea pe fiecare apartament în partea pierderilor. În multe blocuri, perderile nu sînt plătite de nici un locatar. este însă dificil să sistăm furnizarea apei către debitori”, a mai precizat directorul Rădulescu. În această perioadă, RAGC se află în plin roces de încheiere a contractelor de furnizare a apei potabile cu asociațiile de proprietari și localtari. Pentru că’ blocurile amintite nu sînt prinse în nici o formă legală de asociere, RAGC nu are cum să încheie contracte. (E.SOLOMON)
Lasă un răspuns