Bursa de Valori si-a continuat cresterile si în ultima sedinta a saptaminii, de ieri, 25 aprilie. Indicii pietei au urcat cu pina la un punct procentual, cele mai multe dintre societatile tranzactionate înregistrind aprecieri. Patru dintre societatile de investitii financiare au lipsit si azi de la tranzactionare. Cu toate acestea, lichiditatea nu a avut foarte mult de suferit. Revenirea în ringul bursier a titlurilor bancare si transferurile importante cu actiunile Flamingo au compensat, în mare parte, absenta sif-urilor.
Banca Transilvania (TLV), BRD si Flamingo au sustinut aproape 80% din rulajul pietei, care s-a apropiat de 7 milioane de euro pe ambele piete. Banca Transilvania a fost lidera din acest punct de vedere si a marcat usoare aprecieri la nivelul cotatiei. Titlurile TLV au închis cu 0,7% mai sus pe rulaje de aproape 7 milioane de lei. În schimb, BRD a avut un debut pe crestere, pentru ca în ultima ora de tranzactionare sa coboare sub pretul de referinta, la 21 de lei. Revenirea la tranzactionare a celor doua banci a impulsionat si transferurile pe Erste Bank. Titlurile bancii austriece au avut rulaje de peste un milion de lei si au urcat cu peste 3,6%.
În segmentul petrolier, Petrom a suferit usoare corectii pe volumele mult mai reduse fata de sedinta precedenta, iar Rompetrol Rafinare a oscilat peste pretul de închidere de joi, dupa numeroase zile de deprecieri semnificative. Titlurile RRC au marcat prima zi de apreciere semnificativa, de peste 7%, ultima tranzactie realizindu-se foarte aproape de cotatia de 6 bani.
Surpriza în ceea ce priveste valoarea de tranzactionare a venit dinspre o societate din esalonul doi. Flamingo s-a numarat printre titlurile care au contribuit din plin la cresterea lichiditatii, în urma transferului a peste 2,2% din capitalul social, atit pe piata principala, cit si pe piata DEAL.
Pe piata Rasdaq, actiunile Iproeb si Albalact au dominat transferurile la fel ca în sedinta precedenta. Actiunile celor doua societati au închis pe verde, cu o apreciere semnificativa de peste 7,5% pentru prima dintre ele. Titlurile Prospectiuni au înregistrat cea mai mare corectie, de peste 96%, ca urmare a splitarii valorii nominale a actiunii. (Petru DONE)
Lasă un răspuns