• automodeliștii băcăuani au cucerit zece medalii la naționale, concurs la care cheltuielile au fost suportate de buzunarele concurenților
Secția de modelism de la Sport Club Municipal Bacău (antrenor coordonator Petrea Zaharioaia) a ajuns la un total de 61 de medalii, în 2004, cu cele zece cucerite sîmbătă și duminică la campionatele naționale de automodele de la București. Numărul medaliilor ar fi putut crește dacă echipajul ar fi fost complet, adică din șase sportivi. Din lipsă de bani au putut face deplasarea la competiție doar patru sportivi, doi seniori și doi juniori. „Situația financiară a secțiilor de modelism este deosebit de grea în acest an. Pasiunea sportivilor pentru acest domeniu i-a făcut pe aceștia să accepte participarea la naționale pe baza fondurilor proprii. Sperăm ca pe măsură ce vor exista posibilități să primim deconturile cuvenite de la club. Eforturile bănești ale modeliștilor s-au ridicat în acest an la 80 de milioane de lei”, a precizat Petrea Zaharioaia.
La naționalele din capitală, cei patru modeliști băcăuani, pe care îi vom menționa mai jos, au concurat cu 12 automodele propulsate cu elice aeriană și cu 4 automodele cu tracțiune pe roți. Toate cele 16 modele au fost echipate cu motoare termice, pe categorii de capacități cilindrice: 1.5 cmc, 2.5 cmc, 5 cmc, 10 cmc.
Petrea Zaharioaia a devenit campion național la clasa CB3 (elice aeriană), motor de 5 cmc, a luat medalia de argint la la categoria A3 (5 cmc) și pe cea de bronz la clasa A4 (10 cmc). Adrian Roșu s-a ales la rîndul său cu o medalie de argint. Nici juniorii nu s-au lăsat mai prejos. Ioan Velescu a ocupat locul I la clasele CB1 și CB2, exact cum o făcuse și în 2003. El a fost secondat de Marian Dău, medaliat cu argint la aceleași clase de mașini.
„Sperăm să fim înțeleși de cei în drept și să fim sprijiniți pentru a putea continua și în 2005 cu rezultate bune”, a încheiat Zaharioaia. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns