Cancerul este o tumoare cu o evoluție malignă care, netratată la timp, se dezvoltă progresiv și produce moartea. Tumoarea crește prin înmulțirea anarhică a celulelor și invadează țesuturile învecinate, vasele sanguine și limfatice și teaca nervilor. Metastazarea constă în apariția, la distanță de tumoarea primitivă, a unei alte tumori fiice, asemănătoare cu prima. Păstrați, însă, oricînd o speranță. Și în acest caz apelați tot la „mama natură” și aplicați un tratament profilactic, dietetic, cu ceaiuri, sucuri și apiterapie.
Profilactic, este indicată combaterea tabagismului, alcoolismului, cafeinismului, abuzul de medicamente, alimentația dezechilibrată, lipsa de vitamine, mîncărurile prea iuți sau piperate. Trebuie acordată atenție față de semnele de boală (o rană care nu se vindecă, hemoragie sau scurgere neobișnuite, întărirea sau umflarea unei mici zone la nivelul sînilor sau în orice parte a corpului; greutate în înghițire; modificarea evidentă a unui neg sau a unei pete, tuse sau ragușeală, modificări ale comportării obișnuite a intestinului, stomacului, vezicii urinare, lipsa poftei de mîncare, cu stare de slăbiciune). Alimentația ramîne, însă, metoda profilactică de mare importanță. Efectul de protecție cel mai bun îl au vitaminele: A, C, E, complexul B și asigurarea organismului cu o rație echilibrată în aminoacizi esențiali. Alimentele trebuie să fie bogate în fibre, deci au un conținut bogat în celuloză. Să fie reduse grăsimile animale, iar zaharurile rafinate să fie înlocuite cu miere de albine, fructoză și glucoză.
Vitaminele întrețin viața, dar o și salvează
Găsiți vitaminele peste tot. Vitamina A, de exemplu: în fructe – caise, prune închise la culoare, piersici, struguri închiși la culoare, afine, coacăze negre, agrișe, măceșe. În legume: spanacul, salata verde, varza (albă), ardeiul verde, mazărea verde, tomatele, morcovul, dovleacul, ceapa verde, frunzele de sfeclă.În lumea animală se găsește foarte mult în: untura de pește, untul galben, frișcă, lapte, gălbenuș de ou și scrumbia de Dunăre.
Vitamina B complex – Drojdia de bere conține cea mai mare cantitate, apoi tărîțele, făina neagră (măcinată grosolan), embrionii de grîu, secară, orz; legumele uscate (fasole, mazăre, bob, linte), nuci, ciuperci, fructele și zarzavaturile proaspete sînt și ele la fel de bogate. În regnul animal se găsește în ficat, rinichi și carnea slabă de porc.
Vitamina C -În fructe: măceșe, cătină albă, coacăze negre, fragi, lamîi, portocale, mandarine, mere. Legumele bogate în acestă vitamină sînt: varza, cartofii, tomatele, salata verde, ceapa verde, spanacul, mazarea verde.
Vitamina E – Sursa cea mai bogată se găsește în embrionii de grîu (încolțit) și în măceșe, în zarzavaturile proaspete (în spanac, salata verde), în uleiurile vegetale, în lapte, unt, gălbenuș de ou, carne.
Sucuri: Să se consume sucurile din varza crudă, morcovi, cartofi, tomate, salata verde. La sucuri să se adauge 25-30 grame de drojdie de bere. Să se consume trei pahare a 100 ml pe zi, înainte de mese. Să se consume, mai ales, sucul și salata crudă de sfeclă roșie și sucul de orz verde.
Sucuri din plante la îndemîna oricui
Sucul de sfeclă: după spălare și curățare se mărunțește, se dă pe răzătoare și, apoi, se trece prin mașina de tocat. Se consumă sucul așa cum a ieșit de la stors, cîte un pahar de 100 ml, de trei ori pe zi. Salata de sfeclă se consumă trecînd sfecla roșie pe ochiurile mari ale răzătoarei. Pentru a fi mai gustoasă, se poate aromatiza cu infuzie de frunze de țelină și ulei vegetal. Se amestecă bine și se consumă, cîte 200 g, de două ori pe zi. Cura se face timp de șase luni.
Sucul de orz verde: orzul verde de 15-20 cm înălțime, se spală bine și îmbibat cu apă se dă la mixer și, apoi, la centrifugă. De două ori se face această operație. Sucul obținut se ține în frigider. Se ia diluat cu apă si suc de mere, de trei ori pe zi, cîte un pahar, în înghițituri rare. Cura durează șase luni.
Și nu uitați! Să se consume drojdia de bere, cîte 30-50 g zilnic.
Să se înlocuiască zaharul alb cu mierea de albine care conține glucoză, fructoză, albumine, substanțe azotoase, acizi organici, substanțe minerale, vitamine. Mierea este și un aliment și un medicament, iar Năsturelul se consumă ca atare, ca salată sau suc proaspăt, cîte 60-150 g pe zi, îndoit cu apă rece.
Posibilitățile de tratament natural a cancerului nu se opresc aici. De aceea, vom reveni, în articolul următor, cu alte rețete care fac adevărate miracole.
Lasă un răspuns