Începem prin a spune că nu am cunoscut foarte mulți fani ai călcatului rufelor. De la montarea masei de călcat, până la umplerea fierului de călcat cu apă, petrecerea a câtorva ore în compania unor rufe șifonate nu este chiar cea mai bună idee pentru o după-amiază. Din fericire, tehnologia ultimilor ani ne face viața mult mai ușoară. Cel mai important lucru pe care l-am dobândit în ultimii ani este rapiditatea cu care putem da gata o tură de rufe.
Fierul de călcat a fost pentru mult timp alegerea de facto a celor care își doresc haine perfect netede. Însă cele mai noi tehnologii au adus la apariția unui derivat mai performant și, mai nou, mult mai accesibil. Stația de călcat este o soluție ce poate părea complicată la prima vedere, însă aceasta este ideală dacă te confrunți cu următoarele situații:
Hainele din dulap sunt un munte din ce în ce mai mare
Datorită rezervorului mai mare pentru apă, o stație de călcat permite călcarea unui număr mult mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a fi nevoie de reumplerea recipientului. Dacă ești genul de persoană care preferă să calce mai multe haine deodată, alocând o zi pentru această operațiune, stația de călcat este soluția ideală.
Simți că poți lucra mai eficient
Calci mai mult și mai repede. Timpul acordat fiecărei cămăși sau perechi de pantaloni de călcat este redus. Datorită puterii mai mari a aburului, nu trebuie să insiști de mai multe ori pe fiecare bucată de țesătură pentru a o călca perfect, întrucât o stație de călcat își face treaba mai bine și mai rapid.
Ai nevoie de o manevrare mai ușoară
Poate că nu te așteptai, dat fiind că volumul total și greutatea totală a unei stații de călcat sunt sensibil mai mari decât ale unui fier de călcat. Cu toate astea, dacă luăm în considerare faptul că atunci când calci ții în mână efectiv doar fierul de călcat al stației, acesta este mai ușor decât un fier de călcat clasic. Motivul? Detașând fierul de stația de andocare, acesta nu mai are atașată și greutatea rezervorului de apă, precum fierul de călcat clasic. Practic e o comparație între două fiare de călcat dintre care doar unul are atașat în timpul călcării și rezervorul plin cu apă.
Multe umerașe = multe oportunități de a călca pe verticală
Datorită jetului mult mai puternic de aburi, comparativ cu un fier de călcat clasic, stația de călcat îți permite să calci hainele direct pe umeraș. Un lucru pe care îl vei aprecia mai ales când vine vorba de sacouri, de exemplu, pentru că acestea sunt greu de manevrat pe masa de călcat.
Ai uitat fierul de călcat pe haine
Poți „uita” fierul de călcat al unei stații de călcat așezat pe țesătură, fără riscul ca aceasta să se ardă, grație faptului că-și reglează temperatura în funcție de material. Totodată, dat fiind că utilizează cantități mult mai mari de abur, stațiile de călcat nu au nevoie să încingă talpa la temperaturi atât de mari precum fiarele de călcat clasice.
Lasă un răspuns