Caravana „Cistiga un trai mai bun!”, formata in cadrul proiectului „Viitorul tau e in miinile tale!”, aplicat de Consiliul Local Brusturoasa pina in anul 2011, a ajuns, duminica, 8 august, in comuna Casin, cu ocazia sarbatoririi a 600 de ani de atestare documentara a comunei. „Caravana – ne-a spus managerul de proiect, Ramona Dirlea – a inclus, in traseul ei, comuna Casin, p-entru ca Primaria se implica in dezvoltarea personala a locuitorilor zonei, pentru imbunatatirea nivelului de trai al acestora”.
In centrul comunei, au fost amplasate corturi pentru organizarea unor puncte de informare, unde voluntarii caravanei au prezentat, pentru peste 400 de casuneni cu care au stat de vorba, oportunitatile de ocupare si formare a fortei de munca pentru adulti, pentru un mod de viata sanatos si protectia mediului. Cei care si-au inscris datele personale in baza de date a proiectului au avut, de asemenea, prilejul de a participa si la o tombola, de la care s-au oferit premii surpriza.
Locuitorii comunei vor beneficia, in urmatoarea perioada, de trei cursuri gratuite de formare profesionala: Comunicare in limba engleza, Metode de cautare a unui loc de munca si Utilizarea calculatorului. Fiecare curs se va finaliza cu certificat de absolvire recunoscut national si in Uniunea Europeana. Pachetul de cursuri se adreseaza persoanelor neocupate, somerilor, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca (cu inscrieri la Primarie, persoana de contact Veronica Caruta).
Campania de informare „Cistiga un trai mai bun!” si pachetul de servicii integrate destinate persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, fac parte din activitatile organizate in cadrul proiectului
„Viitorul tau e in miinile tale!”, cofinantat de Fondul Social Europen prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Consiliul Local Casin se implica, in calitate de partener, in desfasurarea proiectului, alaturi de CL Brusturoasa si de alti perteneri (Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Rurala „Ioana Radu Rosetti” Brusturoasa, Interactiv Consult Bacau, Fundatia Umanitara Leonhardt si consiliile locale Agas, Balcani, Casin, Filipeni, Filipesti, Glavanesti, Itesti, Magura, Sascut si Tirgu Trotus).
Proiectul urmareste cresterea gradului de informare si constientizare a capitalului uman din mediul rural al judetului Bacau, privind oportunitatile de educatie, formarea profesionala, ocuparea in domenii nonagricole, protectia mediului inconjurator si un mod de viata sanatos. Proiectul are si obiective specifice: consilierea si formarea profesionala, in vederea imbunatatirii calitatii resurselor umane in zonele rurale, a unui grup de 200 de persoane si facilitarea accesului la ocupare in activitati nonagricole. De asemenea, urmareste infiintarea in mediul rural a unui Centru pilot – operator de dezvoltare a resurselor umane, care se va transforma in furnizor de programe integrate cu rol de informare, consiliere si formare profesionala, orientare in cariera si alte tipuri de sprijin de servicii ocupationale. (Petru DONE)
Lasă un răspuns