Scoala de Studii Comerciale, din Bacau, fundatie a Camerei de Comert si Industrie, a fost, in aceasta saptamina, gazda Caravanei Educationale in Turism, actiune a Camerei de Comert si Industrie din Suceava, in calitate de beneficiar al proiectului strategic „Fit to Tourism – FIT TOUR”. La eveniment au participat persoanele care fac parte din grupul tinta al proiectului: persoane care activeaza in domeniul turismului, angajati, manageri, reprezentanti ai unor intreprinderi individuale, intreprinderi familiale si persoane fizice autorizate. Proiectul este finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, iar valoarea lui a ajuns la aproape 11 milioane de euro. Bacaul a fost primul popas al Caravanei.
Scopul Caravanei l-a constituit prezentarea si distribuirea gratuita a celor mai noi manuale de formare profesionala, elaborate conform standardelor europene, pe disciplinele Organizarea activitatii de agent de turism, Organizarea activitatii din pensiunile turistice, Comunicare in turism si orientare catre client, Promovare si marketing in turism, Planificarea si organizarea afacerilor in turism, Tehnician in turism, Organizarea activitatii de front office, Manualul Ospatarului, Manualul Bucatarului si Manualul Cameristei. De asemenea, a fost distribui gratuit DVD-ul cu manualele de formare profesionala si cu sapte filme educationale: Administrator de Pensiune Turistica, Agent de Turism-Ghid, Bucatar, Camerista, Ospatar, Receptione si Tehnician in Turism. „Principala problema cu care ne confruntam – a spus, in prezentarea proiectului, directorul general al Camerei de Comert din Suceava, Marcel Gaftoneanu – este pregatirea profesionala a celor care activeaza in domeniul turismului. Nu este suficient sa ai ce arata turistilor in tara ta, daca personalul din domeniu nu este empatic cu acesta. Proiectul nostru a fost conceput pe baza unor studii care ne-au aratat ca este important sa folosim resursa umana din turism. Noi am crezut ca una dintre modalitatile prin care putem securiza aceasta importanta resursa este tocmai formarea ei profesionala. Proiectul a fost aplicat timp de doi ani, din 2010, pentru ca rezultatele lui sa poata fi folosite in promovarea sa”.
Implementarea proiectului s-a facut in parteneriat cu societatile Consulting Group, Tourism, Hotel and Restaurant Consulting Group, cu Asociatia pentru Turism Bucovina, Camera de Comert si Industrie a Judetului Neamt si Centrul Judetean de Informare Turistica a Judetului Maramures. Zonele geografice vizate sint regiunile Nord-Est si
Nord-Vest. Au fost create trei Centre Regionale de Competente in Turism, in Suceava, Piatra Neamt si Baia Mare, si a fost elaborata o platforma educationala cu functii de e-learning, consiliere, platforma de recrutare si targ virtual de locuri de munca pe pagina web a proiectului.
Lasă un răspuns