Puiul de Agricola Bacau va fi astazi, 28 mai, una dintre vedetele manifestarilor organizate sub denumirea „Zilel Clujului”. In orasul de pe Somes astazi va fi lansat proiectul unuia dintre cei mai cunoscuti bloggeri culinari din tara, Adi Hadean: „Frigaruia bloggerilor”. De la ora 17,00, intr-o locatie special amenajata pe strada Kogalniceanu din Cluj-Napoca, un grup de 30 de bloggeri vor prepara o frigaruie in lungime de 100 de metri, numai din carne si produse crude uscate de la Agricola. Vor fi folosite, in acest scop, 200 Kg de Piept de Pui Fericit dezosat de la Agricola, 40 de Kg de Cirnati Taranesti si 20 Kg de Kaiser de la Salbac (fabrica de salamuri crud uscate a companiei bacauane), precum si multe legume. Va fi cea mai lunga frigaruie care s-a facut pina acum. Ea va avea 100 de metri in
linie dreapta, va fi din carne de pui, combinata cu cirnati afumati, oarece slana sau bacon, sa alunece mai bine, ceapa din belsug si ardei gras. Frigaruia va fi rotita deasupra unui jar de carbuni, in cea mai lunga vatra care s-a vazut vreodata, si va fi condimentata cu sare, piper si un amestec supersecret de plante aromatice. Va fi stropita cu bere. Pentru acest proiect vor fi folosite o bara de inox de 100 m, un suport de sustinere pentru frigaruie – 120 m fier beton -, placi de OSB pentru o masa de 100 de m, o structura metalica pentru masa frigaruii (garduri metalice, chiar personalizate), de 3.200 de caramizi pentru canalul de ardere, de 250 – 260 kg de carbuni si zece butelii cu gaz si arzatoare.
Agricola este sponsor pincipal pentru Primaria Cluj-Napoca, respectiv pentru bloggerii din acest oras in manifestarile „Zilele Clujului” si are, deja, o colaborare cu Adi Hadean, unul dintre cei patru bloggeri cu care prezinta retete pe platforma sa online (creatordepofta.ro). (Petru DONE)
Lasă un răspuns