Îți amintești sentimentul când te-ai urcat pentru prima dată la volan? O emoție similară te așteaptă atunci când zbori cu o dronă. Dar, la fel ca atunci când alegi prima mașină, același lucru este valabil și aici – măsoară de două ori, taie o dată. Prin urmare, în cooperare cu specialiști în drone de la magazinul online Aeriumshop.ro, am scris un scurt ghid de selecție pentru tine.
Ce caracteristici trebuie să aibă prima ta dronă?
Dacă ești pierdut în lista de parametri și funcții pe care nu le înțelegi, nu dispera. Ca începător, te poți descurca cu doar câteva caracteristici pe care ar trebui să le îndeplinească prima ta dronă. Să le analizăm împreună.
Echipamentul dronei
În primul rând, clarifică la ce anume te aștepți de la dronă. Dacă vrei doar să zbori și să înveți noi manevre, modelele de bază vor fi suficiente. Dacă intenționezi să faci fotografii sau să înregistrezi, va trebui să cauți printre drone cu o cameră.
Trebuie să fii interesat în primul rând de calitatea camerei. Pentru partajarea cu prietenii și pe rețelele sociale, alege quadcoptere cu rezoluție de cel puțin HD, dar în mod ideal rezoluție 4K.
Ușor de controlat
Ca începător, vei aprecia controalele ușoare. Dronele moderne oferă deja control folosind o aplicație mobilă. Dar ar fi bine să te asiguri că este clar și intuitiv. Funcțiile suplimentare, cum ar fi detectarea obstacolelor sau stabilizarea vântului, vă vor ajuta cu primele zboruri.
Durată lungă de viață a bateriei
Nimeni nu vrea ca zborul să se termine după câteva minute. O dronă pentru începători ar trebui să vă ofere cel puțin 15 până la 20 de minute de timp de zbor cu o singură încărcare. Majoritatea dronelor din magazinul online Aeriumshop.ro sunt echipate cu mai multe baterii. Așa că, dacă te pregătești din timp, când unul dintre ele se epuizează, pur și simplu îl înlocuiești cu altul și poți zbura mai departe.
Design compact
Nu în ultimul rând, concentreză-te pe compactitatea designului. Verifică drona să nu fie prea mare și grea, deoarece dimensiunile ei pot afecta stabilitatea zborului. Modelele pliabile sunt o alegere excelentă care se potrivește cu ușurință într-un rucsac sau geantă, făcându-le ideale pentru portabilitate.
Cea mai bună alegere pentru începători: dronă DEONE S2S Max
Dacă dorești să eviți o căutare îndelungată, avem alegerea perfectă pentru începători, drona DEONE S2S Max. În comparație cu alte modele, vei fi impresionat de accesibilitatea, compactitatea și performanța decentă.
Dronă puternică și compactă
Deja la primul zbor, vei aprecia designul său pliabil atent, dimensiunile compacte și greutatea redusă de 174 g. Comenzile sunt atât de intuitive încât parcă mai degrabă ai juca un joc video decât ai pilota un quadcopter real. Poți utiliza telecomanda sau aplicația mobilă clară.
Datorită prețului scăzut, vei fi plăcut surprins de durabilitatea dronei. Zboară până la 20 de minute cu o singură încărcare. Pachetul conține trei baterii, astfel încât în total te poți bucura de până la 60 de minute de zbor neîntrerupt. În plus, durează doar 2 ore pentru a încărca o baterie.
Funcții avansate și o cameră de calitate
Drona DEONE S2S Max nu vă va dezamăgi nici măcar pe terenuri dificile. Modelul este echipat cu detecție obstacol, care asigură un zbor mai sigur. În plus, este rezistent la viteze ale vântului de până la 13,8 m/s.
De menționat și camera cu care poți face fotografii și videoclipuri. Beneficiezi de rezoluția HD (1280×720p), care este suficientă pentru înregistrarea pentru colecția de familie și în timpul filmărilor pentru rețelele sociale. Imaginea are o rază de acțiune de până la 100 de metri.
Drona DEONE S2S Max combină tot ce are nevoie un începător – simplitate, performanță și calitate. Este o investiție care dă roade nu doar pentru primele încercări, ci și pentru utilizare pe termen lung. Alte drone cu un preț de până la 1000 RON pot fi vizualizate și comparate aici.
Sfaturi pentru primul zbor cu dronă
Primul zbor cu o dronă este incitant și, pentru unii, puțin stresant. După cum se spune, omul nu s-a născut învățat. Dacă respecți cel puțin regulile de bază, te vei putea bucura de o priveliște panoramică frumoasă în doar câteva minute.
În primul rând, găsește un loc potrivit pentru a zbura. Cel mai bine este o zonă deschisă în care să nu dai peste obstacole sau să pui în pericol trecătorii. Verifică în prealabil unde este permisă pilotarea unei drone. Atenție la vreme! Alegeți întotdeauna zile fără ploaie și vânt abundent pentru zbor.
Înainte de a decolare pentru prima dată, citește cu atenție manualul. Este plictisitor, dar, crede-mă, te va scuti de multe necazuri. În același timp, verifică bateriile, fixarea elicelor și starea generală a dronei. Când totul se potrivește așa cum trebuie, te poți înălța spre nori.
Decolează încet, rămânând jos la început și exersând treptat manevrele de bază, inclusiv decolare, planare pe loc, zbor lateral și aterizare. Urmărește cum reacționează drona la manevrele tale și observă cum se comportă în vânt. Abia atunci vei învăța să-i prezici mișcările și să reacționezi la diferite situații.
Și, cel mai important sfat de la sfârșit, bucură-te din plin de fiecare moment în aer! Poate că primele fotografii nu vor fi perfecte, dar fiecare zbor te va duce cu un pas mai departe și, cine știe, poate că noul tău hobby va deveni o pasiune pentru toată viața.
Dacă ești interesat de drone, vizitează Aeriumshop.ro. Aici, veți găsi nu doar drona DEONE S2S Max pe care v-am prezentat-o mai sus, ci și alte modele care sunt potrivite pentru începători și piloți mai avansați.
Magazinul online este un vânzător autorizat de drone marca AERIUM. De asemenea, poți cumpăra piese și accesorii originale de aici. În plus, te poți baza pe servicii profesionale și asistență utilă pentru utilizatori.
Sursă de imagine: MARIO MONTERO ARROYO – stock.adobe.com
Lasă un răspuns