Frumusețea electrocasnicelor este că au ajuns să fie din ce în ce mai complexe și, astfel, să ne ia de pe umeri din ce în ce mai multe treburi casnice și să ne ajute să eficientizăm timpul petrecut la curățenie. Și, dintre toate electrocasnicele care ne fac treaba mai ușoară, un uscător rufe este în top. Asta pentru că nu toată lumea are la dispoziție o curte sau un balcon generos unde să usuce hainele. Iar să usuci hainele în spațiu închis nu este cel mai plăcut lucru. Dacă vrei să nu mai aștepți ore în șir ca să ți se usuce hainele, un uscător rufe va deveni prietenul tău cel mai bun la curățenie. Pe lângă faptul că îți usucă hainele imediat, un uscător electric protejează și materialele hainelor și, mai mult, nici nu va fi nevoie să le calci. Gândește-te doar cât timp poți economisi când ai în casă un uscător rufe.
Dacă te gândești să-ți achiziționezi unul, am adunat în acest articol câteva informații esențiale de care trebuie să ții cont înainte să începi cumpărăturile.
La fel ca atunci când alegem mașini de spălat, e bine să alegem și dintre uscătoare unul care să aibă un volum potrivit pentru nevoile noastre. Practic, cu cât familia ta este mai numeroasă, vei avea nevoie de un uscator rufe cu o capacitate mai mare de uscare. Vei vedea că modelele au capacități diferite, e bine să citești cu atenție specificațiile atunci când faci cumpărături. Ce trebuie să știi e că lucrurile stau puțin diferit față de mașinile de spălat și e nevoie să alegi un uscător care să aibă o capacitate mai mare decât cea a mașinii. Pentru că hainele tale au nevoie de mai mult spațiu ca să se usuce decât ca să se spele. În acest sens, e bine să alegi un model de uscător care are un senzor de încărcare și te atenționează atunci când capacitatea este atinsă, ca să nu-ți mai bați tu capul cu acest aspect.
Un alt aspect super important este tipul de uscare. Pe piață există modele de uscătoare cu două tipuri principale de uscare: cu evacuare și cu condensare. Hai să vedem care sunt diferențele:
Uscătoarele cu evacuare sunt considerate mai eficiente din punct de vedere energetic, însă mai greu de montat. Pentru că evacuarea implică un burlan prin care să se evacueze aerul umed. Imaginează-ți un sistem asemănător hotelor de aragaz. Așadar, dacă alegi un astfel de model de uscător, vei avea nevoie de ajutor la montaj, dar te vei bucura de mai multă eficiență apoi pe parcursul anilor de folosire.
Uscătoarele cu condensare sunt mai ușor de instalat pentru că nu au nevoie de acest burlan. Îl poți monta și singur, chiar mai ușor decât ai monta o mașină de spălat, dar e nevoie să știi că acestea au un consum energetic mai ridicat, așa că e bine să cântărești cu atenție această decizie și să te gândești cum e mai convenabil pentru tine.
Pentru că tot am menționat despre consumul energetic, indiferent de tipul de uscare pe care îl alegi, îți recomandăm să alegi un model care să aibă clasa energetică A, cu cât mai multe + după litera A. Mai multe plusuri înseamnă mai multă eficiență și, deci, facturi mai mici.
După aceste aspecte principale, restul sunt detalii care țin de preferință și de buget: dacă are senzor de umiditate, sisteme de aburi, aplicație de mobil sau programe diferite pentru materiale diferite. Decizia este la tine, important este să fie una cât mai bine informată.
Verifică bine ofertele din magazine și cele online, ca să te asiguri că obții un preț cât mai bun. Și, dacă te-ai decis deja și vrei să obții un uscător de rufe în cel mai eficient mod, îți amintim că există abonamentul Genius, pe care îl poți activa ca să ai oferte personalizate și livrare super rapidă, chiar a doua zi, pentru comenzile plasate până seara târziu.
Lasă un răspuns