• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Expert / Ce legume să alegi pentru început? Sfaturi practice pentru grădinarii începători

Ce legume să alegi pentru început? Sfaturi practice pentru grădinarii începători

Ziarul de Bacau 22 august 2024 Lasă un comentariu

LikeShare

Oricine a decis să își creeze propria grădină de legume a trebuit să se familiarizeze cu principiile de bază ale cultivării acestora. Dacă dorești să cultivi legume pe cont propriu, merită să afli care specii sunt cele mai potrivite pentru începutul aventurii tale de grădinărit. Legumele din propria grădină nu doar că au un gust diferit, dar sunt și mai economice. Munca cu plantele care aduc recolte concrete este o formă excelentă de relaxare, o sursă de satisfacție și, bineînțeles, de sănătate. Recoltele proprii de legume sunt un motiv excelent pentru a-ți schimba obiceiurile alimentare și pentru a experimenta în bucătărie. Există multe argumente în favoarea cultivării legumelor pe cont propriu. Încearcă și tu, nu este chiar atât de dificil!

Legume pe balcon și lângă casă

Dacă cineva crede că cultivarea legumelor este posibilă doar în grădini mari, suburbane, se înșeală. Chiar și un pervaz sau un balcon pot deveni un loc excelent pentru a cultiva ierburi, salată sau ridichi. Ghivecele și lăzile de pe balcon sunt un loc ideal pentru câțiva arbuști de roșii cherry, mazăre sau rucola. Cei care au grădini lângă casă au mai multe opțiuni, dar cel mai bine este să începi cu o grădină mică. Pentru a cultiva legume, cel mai bine este să alegi un loc însorit, iar solul trebuie să fie bine săpat și fertilizat. Este important ca locul să fie aproape de o sursă de apă, ceea ce va facilita întreținerea. Un alt avantaj este distanța mică între bucătărie și straturile de legume. O excursie rapidă pentru a aduce pătrunjel aromat sau zucchini proaspăt va aduce un plus de savoare preparării mâncărurilor.

Ce le place legumelor la început

Baza unei culturi reușite este un sol bun. Locul destinat grădinii de legume poate fi îmbogățit cu îngrășăminte organice sau minerale. De asemenea, poți cumpăra câțiva saci de substrat destinat speciilor specifice, cum ar fi roșiile. Un sol bogat în substanțe nutritive are un impact semnificativ asupra dezvoltării luxuriante a legumelor. Înainte de a semăna legumele, solul trebuie afânat, de preferat la o adâncime de o cazma. Un sol afânat, fertilizat și bine udat asigură condițiile optime pentru germinarea semințelor de legume. Semințe bune de legume găsești aici: https://gardenseedsmarket.com/semine-de-legume/ și pentru dezvoltarea ulterioară a plantelor.

Ce legume să alegi ca începător

Alegerea legumelor pentru cultivarea pe cont propriu este vastă. Unele necesită semănare timpurie în condiții de interior, altele pot fi semănate direct în locul unde vor crește. Pentru începători, se recomandă toate soiurile de ridichi, salate, fasole verde, zucchini, castraveți, dovleci, mazăre dulce, ceapă verde, arpagic, mărar, busuioc, mentă, leuștean, oregano. O idee bună este să încerci și cultivarea roșiilor. Puieții gata de plantare pot fi cumpărați din centrele de grădinărit sau din piețe. Pentru cei mai ambițioși, recomandăm pregătirea propriilor răsaduri. La început, merită să alegi roșiile cherry pitice, care sunt mai puțin pretențioase și mai rezistente decât soiurile standard.

Când să semeni și cum să îngrijești legumele

Perioada de semănare și plantare a legumelor este destul de largă. În general, sezonul începe primăvara, din martie până în iunie. Cultivarea începe cu legumele cele mai rezistente la frig, cum ar fi ridichile sau ceapa, și se încheie cu cele mai iubitoare de căldură, cum ar fi roșiile și castraveții. Elementul cheie pentru obținerea unor recolte bogate este îngrijirea adecvată. Este importantă udarea regulată, de preferat dimineața sau seara. Semințele de legume care germinează necesită rărit, plivit și afânarea stratului superior de sol. Legumele care cresc rapid și produc fructe mari trebuie, de asemenea, fertilizate. Putem decide dacă dorim să folosim doar compost și gunoi de grajd ecologic sau îngrășăminte minerale adaptate nevoilor plantelor noastre.

Dacă nu îți imaginezi mesele zilnice fără legume și ai la dispoziție o bucată de teren sau un balcon, încearcă să cultivi legume. Plantele care oferă recolte sănătoase și gustoase pot fi cultivate din semințe, care sunt relativ ieftine. Satisfacția de a le cultiva și posibilitatea de a fi în contact cu natura sunt beneficii suplimentare oferite de grădina ta, chiar și una mică.

LikeShare

Din categoria: Expert Etichete: gradina, legume

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

 

Ultimele articole

Îți dorești o afacere cu impact în educație? Logiscool vine la Bacău – hai să ne cunoaștem!

Ghid pentru un look profesional de zi cu zi: Produsele esențiale în trusa oricărei femei moderne

Comunicat de presă: Lansarea proiectului „Jocul ursului – emblemă a Văii Trotușului / Tradițiile populare – vibrația culturală a Văii Trotușului”

Zeci de cicliști din mai multe țări s-au reunit la Dărmănești, în cadrul Campionatului Balcanic de Șosea 2025

VIDEO! Autostrada Moldovei A7: Pe lotul Domnești-Târg – Răcăciuni s-a montat tablierul metalic la podul peste Trotuș

Locuri de muncă la Conextrust SA

2 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

1 mai 2025

Locuri de muncă în Bacău

30 aprilie 2025

Locuri de muncă la Conextrust SA

29 aprilie 2025

Ultimele comentarii

  • Ana la UPDATE: Primăria Bacău cumpără servicii juridice de 100.000 de lei. O parte din bani merg către fosta firmă a viceprimarului Bulai
  • Yo la UPDATE: Primăria Bacău cumpără servicii juridice de 100.000 de lei. O parte din bani merg către fosta firmă a viceprimarului Bulai
  • jiji la UPDATE: Primăria Bacău cumpără servicii juridice de 100.000 de lei. O parte din bani merg către fosta firmă a viceprimarului Bulai
  • Xxx777 la UPDATE: Primăria Bacău cumpără servicii juridice de 100.000 de lei. O parte din bani merg către fosta firmă a viceprimarului Bulai
  • Dinu la Războiul de 200 milioane lei ajunge la tribunal! Evergent Investments dă în judecată Aerostar SA Bacău

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău