Oamenii sunt obișnuiți să arunce diverse piese de mobilă, electronice sau electrocasnice atunci acestea se strică. În acest caz, trebuie cumpărate altele pentru a le înlocui pe cele vechi, ceea ce înseamnă costuri destul de ridicate. Totuși, unele obiecte pot fi salvate prin recondiționare, ceea ce, de obicei, duce la cheltuieli mult mai mici decât în cazul achiziției unora noi-nouțe. Află cum le poți modifica pe cele vechi și stricate pentru a te bucura de ele pentru încă o bună perioadă de timp.
Cum poți recondiționa mobila defectă?
- Scaunele, fotoliile sau canapelele
Există o soluție de recondiționare pentru aproape toate tipurile de scaune, canapele sau fotolii, fie pentru cele folosite acasă, fie pentru cele de la birou. Dacă doar tapițăria este problema, poți cumpăra bureți mari pe care să îi îmbraci în orice material dorești. Cel mai bine ar fi să coși partea textilă de burete, pentru a rezista mai mult timp. Apoi, poți lipi buretele cu superglue de structura scaunului. Dacă aceasta este făcută din lemn, iar unul dintre picioare sau altă bucată este ruptă, poți încerca să o refaci chiar tu și să o montezi la loc, ajutându-te doar de un ciocan și câteva cuie.
- Dulapuri, comode, noptiere și alte spații de depozitare din lemn
Acest tip de mobilier necesită puțin mai multă muncă, însă rezultatele sunt pe măsură. Este adevărat că, în timp, lemnul poate prezenta urme de zgârieturi, decolorare, bucăți rupte sau alte defecte. Dacă vrei să readuci la „viață” mobila din lemn, primul pas este să o lustruiești suficient de mult cu un material abraziv, astfel încât să înlături stratul de material afectat. Sub acesta, mobila poate arăta ca și nouă. Dacă vezi bucăți rupte din obiect, poți să încerci să le refaci, pentru a le fixa mai apoi în locurile lipsă. Tot ce rămâne de făcut este să o vopseși și lăcuiești, lucru care nu doar va înfrumuseța, ci va îmbunătăți aspectul în timp.
În acest mod, poți chiar să recondiționezi măsuța de toaletă (cunoscută și sub denumirea de „masă pentru machiaj”), noptierele, mobila de bibliotecă și altele.
- Când nu poți să restaurezi mobila?
Este adevărat că nu în toate cazurile poți reface un obiect mult prea stricat. Acest lucru se aplică mai ales la produsele pentru amenajarea locuinței care conțin diverse aliaje de metal. În timp, acestea vor începe să ruginească și de foarte puține ori pot fi salvate. Obiectele ale căror schelete prezintă prea multe defecțiuni, cum ar fi rupturi în locuri multiple, pot fi refăcute, însă nu vor rezista prea mult. Dacă structura de bază este prea stricată, atunci este mai bine să cumperi un produs nou.
- Ce faci în cazul electrocasnicelor?
Chiar dacă nu sunt piese de mobilă, acestea sunt altfel de obiecte care îți sunt de folos. Aici procesul este mai complex, pentru că singura modalitate sigură de a le refolosi este să le duci la un o persoană specializată și nu mereu produsele de acest tip funcționează bine după reparare. Mobilierul, în schimb, poate fi utilizat la fel de bine după restaurare, dacă aceasta a fost făcută așa cum trebuie.
Acum că ai aflat cum poți face economii prin mici ajustări ale mobilei, poate data viitoare când observi că un obiect de acest tip are mici defecțiuni, nu te vei grăbi să-l arunci. Nu uita că aproape orice lucru poate fi refolosit într-un fel sau altul. Ai nevoie doar de puțină imaginație și implicare.
Lasă un răspuns