• echipa de gimnastică de la Sport Club Municipal Bacău a urcat pe treapta a III-a la „naționalele” de la Sibiu, totalul medaliilor fiind de 13, dintre care 2 de aur, 4 de argint și 7 de bronz
Echipa băcăuană de gimnastică, formată din Monica Roșu, Bibiana Iștoc, Lorena Stancu și Adriana Răileanu (n.r., Roxana Orhean nu a evoluat), a dat marea lovitură a anului 2002 la campionatul național pe echipe și al maestrelor, disputat în luna octombrie. Pe echipe și la individual au fost cucerite 13 medalii, dintre care 2 de aur, 4 de argint și 7 de bronz, în condițiile în care concurența a fost una zdravănă: CSȘ Cetate Deva, Farul Constanța, Petrom Ploiești și LPS „Nadia Comăneci” – CSM Onești.
Disputate la Sala Transilvania din Sibiu, întrecerile au scos în evidență, dacă mai era nevoie, valoarea școlii băcăuane de gimnastică. Echipa noastră a depășit rigorile unui concurs foarte puternic în care trei dintre gimnaste au evoluat accidentate.
Directorul SCM Bacău, Dorin Arădăvoaicei, declara entuziasmat, la acea vreme: „Avem cu ce ne lăuda. Ce se vrea mai mult de atît? Sport Club s-a dovedit a fi, din nou, acum prin prestația gimnastelor, unul dintre primele trei cluburi din țară. Copiii aceștia tot aduc medalii și merită mai mult decît au primit pînă acum. Nu știu cum să mă descurc pentru ca eforturile și valoarea lor să fie răsplătite”.
Roșu, Stancu, Iștoc, Răileanu
Monica Roșu, componentă a lotului olimpic de senioare de la Deva, remarcată în 2002 și la competiții internaționale de prestigiu cum ar fi concursul bilateral din Anglia de unde s-a întors cu medalii, a fost lidera echipei băcăuane care a cucerit „bronzul” la „naționale”. Ea a urcat pe podium și în finalele pe aparate ale maestrelor în care a devenit vicecampioană națională la sărituri și bîrnă și a fost medaliată cu bronz la paralele. La sol s-a clasat a șaptea iar la individual compus a cincea. „Dacă nu ar fi ratat în prima zi la sol și paralele altul ar fi fost clasamentul la individual compus. Ea avea șanse mari să urce chiar pe prima treaptă a podiumului. Cred că nouă, antrenorilor, ne-au tremurat mai mult genunchii la acest gînd care a rămas un vis frumos. Vă dați seama ce ar fi însemnat pentru Bacău titlul de campioană absolută a României?”, spunea atunci tehnicianul Corneliu Agop.
Lorena Stancu, membră a lotului olimpic de la Deva, însă la echipa de speranțe. a cucerit șase medalii la Sibiu, una dintre ele cu echipa de senioare. De pe 12 octombrie 2002 ea este dublă campioană națională la „speranțe”, în urma evoluțiilor de la aparatele sol și bîrnă, vicecampioană la individual compus și la paralele și posesoare a medaliei de bronz la sărituri.
Bibiana Iștoc, componentă a lotului de la Onești, s-a clasat pe locul al treilea la paralele și a fost foarte aproape de podium (n.r., locul al patrulea) la individual compus. A participat la încă două finale pe aparate, la sărituri și bîrnă. Are și ea, bineînțeles, medalie de bronz cu echipa.
Adriana Răileanu, medaliată cu bronz în concursul pe echipe, a concurat accidentată în prima zi a „naționalelor” după care a fost scoasă din concurs de către antrenori pentru a nu i se pune în pericol participarea la Campionatul Național al junioarelor care a avut loc la sfîrșitul aceleiași luni la Ploiești. S-a clasat a opta în concursul de la bîrnă al „speranțelor”.
„Bătălia pentru medalii a fost tot timpul deschisă. La un moment dat eram în cărți pentru medaliile de aur sau de argint în concursul pe echipe. A fost o competiție a nervilor și a emoțiilor dar de care am trecut cu bine și mă declar mulțumit de prestația sportivelor mele”, a afirmat antrenorul Agop, Dorin Arădăvoaicei fiind de părere că gimnastele băcăuane au obținut „cel mai mare succes al clubului din toate timpurile”. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns