Whisky-ul Jack Daniel’s este cel mai bine vândut din Statele Unite, iar whisky-ul american este cel mai comercializat din lume. Situată în statul Tennessee, distileria Jack Daniel’s a fost fondată în 1866 de Jasper Newton Daniel, cunoscut mai bine sub numele de Jack.
Ingredientul secret al acestuia, într-adevăr nu atât de secret, fiind apa. Acest whisky este realizat cu apă de izvor pură, extrasă direct dintr-o peșteră de aproape patru kilometri.
Una dintre particularitățile sale este că, după distilare, trece un proces de filtrare prin cărbune de arțar. O altă ciudățenie este că este interzis să îi adaugi orice tip de aditiv pentru a-i schimba aroma.
Poate fi complicat să alegem un whisky de acest tip, dacă nu l-am gustat niciodată sau avem puține informații despre el. Dacă vrei să cumperi un whisky de la Jack Daniel’s, iată o analiză a unora.
Jack Daniel’s Old No.7
Amestecul de cereale folosit pentru a face Jack Daniel’s Old No.7 este 80% porumb, 12% orz malț și 8% secară. După ce a fost distilat, este filtrat picătură cu picătură, prin trei metri de cărbune de arțar.
Are o culoare izbitoare de roșu mahon, este foarte dulce, cu note puternice de vanilie, banană și nucă de cocos, are o aromă intensă de banană, vanilie, zahăr brun și piper roz. Deși, la final, se estompează într-un mod echilibrat în note prăjite.
Whisky-ul Jack Daniel’s Old No. 7 iese în evidență, atunci când îl bei pur, pentru aroma sa intensă și de durată.
Latura sa negativă este că își pierde puțin din complexitate atunci când este servit cu apă sau gheață, deoarece aroma sa dulce caracteristică intensă se estompează.
Este mai bine să bei Jack Daniel’s Old No. 7 simplu sau cu gheață într-un pahar mic. Cu toate acestea, este recomandat și pentru cocktail-uri de whisky precum „Jack & Cola”.
Jack Daniels Single Barrel
Colecția Jack Daniels Single Barrel vine cu o selecție de patru whisky-uri, compusă din: Single Barrel Select, Single Barrel Rye, Single Barrel Strength și Single Barrel 100 Proof.
Whisky-ul Jack Daniel’s Single Barrel are un caracter puternic, butoiul având multă influență în aromele pe care whisky-ul le ia atunci când se maturizează.
Este dulce și aromat, are note de caramel și piper negru. Se remarcă prin faptul că este ușor de băut, rămâne în gură și are un miros caracteristic.
Este greu, cu adevărat, să găsești partea negativă a acestui whisky, totuși, există băutori care susțin că este încă prea dulce.
Se recomandă să bei câteva înghițituri de apă rece din când în când pentru a curăța palatul gurii.
Jack Daniel’s Fire
Excepțional pentru iubitorii de Jack Daniel’s, este un fel de amestec de foc și whisky. Combină lichiorul roșu picant de scorțișoară cu fumul de caramel caracteristic al lui Jack Daniel’s No.7.
Această combinație din whisky-ul Jack Daniel’s Fire se remarcă prin aroma sa intensă, picantă și roșie. La început poți simți aroma tradițională, iar apoi acel final neașteptat, foarte greu, asemănător cu un chili dulce. Principalul său inconvenient este că pentru unii utilizatori poate fi prea greu de băut, este un lichior pentru cei care iubesc băuturile puternice.
Este recomandat să-l bei într-un pahar mic pentru a-i aprecia aroma, rece sau cu puțină gheață pentru a reduce aroma picantă, dacă nu ești obișnuit cu arome intense.
Lasă un răspuns