• pentu luna decembrie, băcăuanii trebuie să achite 30.000 de lei/mp la încălzire • firma urmează să se lămurească dacă cei care au plătit mai puțin de 30.000 lei/mp au de dat bani în plus la asociații
Reprezentanții SC CET SA Bacău au stabilit zilele trecute costul mediu al unui metru pătrat la căldură, în urma în urma analizei consumurilor înregistrate în blocurile în care există montate gigacalorimetre. Potrivit economiștilor de la CET, în blocurile la care consumul de agent termic pentru încălzire este contorizat la intrarea în bloc, un metru pătrat la încălzire a costat 30.000 de lei. „Este același preț pe care noi l-am stabilit ca fiind prețul mediu al agentului termic furnizat populației în luna decembrie. Pentru noi, această ordonanță nu este dezavantajoasă, întrucît societatea încasează tot atîția bani, doar diferențele de calcul ale asociațiilor făcînd, înaintea emiterii Ordonanței 6, diferențe la preț atît de mari”, ne-a declarat Vasile Drăgușanu, directorul SC CET SA Bacău.
Unul dintre aspectele care trebuie lămurite în următoarele zile este cel legat de prețul la încălzire pentru asociațiile unde tariful în luna decembrie a fost mai mic de 30.000 de lei. „Ne vom consulta în zilele următoare cu reprezentanții Ministerului Administrației Publice, juriștii societății și Consiliul de Administrație, pentru a vedea care este interpretarea juridică exactă a Ordonanței 6. Vrem să aplicăm legea în spiritul ei, nu să facem discriminări între diferiți locatari”, a spus directorul Vasile Drăgușanu.
În municipiul Bacău, aproximativ 40 de asociații din totalul celor 95 deservite de CET au înregistrat tarife pe metrul pătrat sub 30.000 de lei, cît a fost stabilit de furnizor consumul mediu pentru blocurile unde există gigacalorimetre. Și asta în condițiile în care au existat asociații în oraș în care un metru pătrat la încălzire a ajuns și la 45.000 de lei. Asociația 72, din zona Constructorului, a înregistrat în luna decembrie la încălzire unul dintre cele mai mici tarife din oraș, oamenii plătind pentru un metru pătrat circa 22.000 de lei. „Noi lucrăm foarte corect, de aceea situația este bună la asociația noastră. Toți locatarii care și-au montat centrale ori s-au debranșat au fost scăzuți din suprafața echivalent termică a asociației, datele fiind transmise și la CET. Oamenii în nici un caz nu ar accepta să plătească în plus față de cît s-a afișat deja în blocuri”, ne-a declarat administratorul Niculina Tîrîș. În următoarele zile, CET va trimite asociațiilor cu care colaborează note de înștiințare privind consumul reglementat. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns