Chef Cezar Munteanu revine la Gran Gourmet Ristorante și, alături de Chef Petru Pascariu, le pregătește băcăuanilor și locuitorilor din împrejurimi o nouă experiență gastronomică cu iz de vacanță, unică în regiune: Festivalul Creveților, care va avea loc joi, 11 iulie.
„Întâlnirea de luna trecută, din cadrul Chef Atelier, a fost ca o poveste, iar oaspeții noștri s-au simțit extraordinar. Nu puteam să las să treacă luna iulie fără a mai organiza încă o cină deosebită alături de Chef Cezar Munteanu. Și, cum suntem în plin sezon estival, Festivalul Creveților ni s-a părut cea mai potrivită alegere. Așa cum am promis, vreau să le ofer băcăuanilor, dar și celor din orașele și localitățile învecinate, posibilitatea de a explora cât mai multe preparate culinare pe care nu le găsesc, de obicei, în meniurile restaurantelor.” – Chef Petru Pascariu
Gran Gourmet Ristorante este recunoscut nu doar pentru excelentele sale preparate în stil italian, dar și pentru modul în care sunt pregătite, aici, fructele de mare. De altfel, iubitorii de creveți, scoici ș.a. aleg întotdeauna, când vin la restaurant, o porție delicioasă de Zuppa con frutti di mare (specialitatea casei). Din meniu nu lipsesc nici Fritto Misto, pastele cu fructe de mare și multe altele.
Cum creveții sunt printre cele mai iubite fructe de mare, pentru festivalul dedicat lor (Festivalul Creveților, joi, 11 iulie, Gran Gourmet Ristorante), Chef Cezar Munteanu și Chef Petru Pascariu pregătesc un meniu care suprinde prin combinațiile de arome și modurile inedite de preparare:
- Bavarois din sparanghel și creveți (spumă de sparanghel și creveți, gătite în prealabil, apoi legate cu gelatină, învelite în velvet verde)
- Flori de dovleac umplute cu ricotta și creveți, maioneză din porumb și zmeură (flori de dovleac tempura umplute cu ricotta de capră și creveți, însoțite de emulsie de porumb, rece)
- Bisque de creveți cu spumă de cognac (o supă cremoasă de creveți, intens aromată, servită cu o spumă fină de cognac și garnisită cu microplante, creveți și ulei de ceapă verde)
- Crevete la grătar cu risotto de lime (gamberone la grătar, asezonat cu usturoi și ierburi aromatice, servit pe un pat de risotto cremos cu lime și decorat cu microplante)
- Mousse cu lămâie și fructul pasiunii și crocant de biscuite cu lămâie (un mousse fin cu cremă de lămâie și fructul pasiunii, pentru un final dulce si răcoritor)
Vinurile care vor acompania delicioasele preparate sunt asigurate de Jidvei. Prețul unui meniu este de 290 lei, de persoană, cu băuturile incluse. Locurile sunt limitate. Pentru rezervări, sunați la 0746 762 320.
Despre Gran Gourmet Ristorante Bacău
Gran Gourmet Ristorante este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate restaurante cu specific italian din Bacău și împrejurimi. Oamenii sunt atrași de acest local pentru că știu că aici vor fi întotdeauna surprinși cu preparate inedite, pentru care se folosesc cele mai proaspete ingrediente.
Periodic, în cadrul restaurantului se organizează evenimente gastronomice deosebite, unde sunt invitați bucătari de renume. Vara trecută, invitatul special a fost Chef Andrea Fusco, deținătorul unei stele Michelin, iar anul acesta, Gran Gourmet Ristorante are onoarea de a-l primi pe Chef Cezar Munteanu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari români, cu o vastă experiență internațională și multiculturală.
Lasă un răspuns