Sindicatele din educatie afiliate la FSLI consulta membrii din teritoriu cu privire la oportunitarea declansarii protestelor. Profesorii au fost invitati sa completeze un chestionar în care trebuie sa precizeze daca vor declansarea protestelor si care ar trebui sa fie forma de protest – miting, pichetare, greva de avertisment sau greva generala.
În cazul în care nu sint de acord cu nici una dintre formele de protest propuse, profesorii vor trebui sa precizeze care ar trebui sa fie punctul de vedere al sindicatului fata de situatia din Învtatmint. „Legea Educatiei Nationale este un document la care sindicatele din învatamint au participat în grupul de lucru însa nu toate propunerile noastre au fost acceptate, fapt pentru care anumite amendamente vor fi înaintate de catre FSLI comisiilor de specialitate din parlament”, sustine Liviu Pop, secretar general al FSLI.
O alta nemultumire majora a profesorilor este legata de Legea salarizarii unice. „Personalul din învatamint este la coada grilei, avind coeficientii cuprinsi între 1.65 si 4,25 într-o grila cuprinsa între 1 si 12. Mai precis, aproape toti angajatii din învatamint ramin cu salariile actuale pina în 2011, iar o parte dintre ei nu vor avea majorari pina în 2014 mai mari de 25 la suta”, a mai spus Pop.
FSLI respinge de asemenea si propunerea Guvernului de a reduce timpul de lucru cu 10 zile sau o diminuare a unor sporuri si indemnizatii si cere Executivului sa gaseasca solutii viabile de a iesi din criza fara sacrificarea personalului din învatamint. (Amos News)
eu a zis
Asta da motivatie pentru a munci temeinic!Si doar parca se spunea ca invatamantul este prioritate nationala…! Primul … din coada! Ha! Ha!