• pentru a putea fi efectuate lucrările de transformare, apa caldă va fi sistată la patru centrale • doar asociațiile 29 și 43 vor primi apă caldă • totodată, Termloc anunță sistarea producției de agent termic la zece centrale
Alte cinci centrale termice aflate în administrarea Termloc vor trece începînd de astăzi, la CET. Cele cinci obiective termice au racordate circa 2.100 de apartamente, care odată cu preluarea vor rămîne fără apă caldă la robinete. Problema preluării obiectivelor termice a fost pusă la sfîrșitul verii trecute, în condițiile în care CET a pierdut constant clienți, iar funcționarea cazanului de producere a agentului termic risca să ajungă sub normalul tehnic, cu pierderi financiare foarte mari. După ce a văzut că pierderile sînt prea mari pentru funcționarea cazanului de 420 tone gigacalorii pe oră, principalul producător de agent termic din oraș și-a îndreptat atenția asupra ultimelor centrale termice de la Termloc care mai putea fi racordate la sistemul de termoficare al orașului. Centralele care îndeplinesc condițiile de a fi preluate sînt: CT Cremenea 3, CT Cremenea 5, CT Cornișa 2, CT Cornișa 4 și CT Mioriței 1. Acestea deservesc, în total, 15 asociații de locatari. La CT 3 Cremenea sînt racordate Asociația 29 și Asociația 43, CT 5 Cremenea are contracte de furnizare cu Asociația 30, Asociația 40, Asociația 44 A și Asociația, 44 B, iar la CT 4 Cornișa sînt racordate Asociația 20, Asociația E3, Asociația 30 și Asociația 30. CT 1 Miorița deservește Asociația 41 și Asociația 83, iar CT 2 Cornișa deservește Asociația 18, Asociația 32 și Asociația Cornișa 9 B.
Trecerea la CET nu va fi, cel puțin în următoarele două luni, de bun augur pentru proprietarii de apartamente care de voie, de nevoie, vor schimba firma care le livrează agent termic. „Vom întrerupe furnizarea apei calde la toate centralele termice preluate, cu excepția centralei termice Cremenea 3. Livrarea apei calde va fi sistată pentru cel puțin două luni, întrucît trebuie efectuate lucrări de dezafectare a vechilor centrale termice de cartier, care vor fi date la fier vechi. În locul acestora vom monta schimbătoare cu plăci noi, pentru a putea începe furnizarea agentului termic pe noul sistem. Abia în a doua fază vom începe lucrările pentru realizarea racordurilor pe sistemul secundar de termoficare”, ne-a declarat Vasile Drăgușanu, directorul CET Bacău. În aceste condiții, singurii care vor mai avea apă caldă în următoarea perioadă sînt Asociația 29 și Asociația 43. Investițiile pentru transformarea centralelor termice în puncte termice de cartier se ridică la aproximativ 34 de miliarde de lei și trebuie terminate pînă la începutul toamnei, cînd va începe sezonul rece și băcăuanii trebuie să-și încălzească apartamentele.
Termloc oprește zece centrale termice
Peste 3.600 de proprietari de apartamente din municipiul Bacău
deserviți de Termloc vor rămîne, începînd de astăzi, fără apă caldă la robinete. La aproape două săptămîni după ce a oprit căldura pentru toate locuințele care mai erau racordate le rețeaua de termoficare a centralelor termice de cartier, conducerea firmei a anunțat că jumătate din obiectivele termice de cartier își vor înceta activitatea de producție.”Cele zece centrale care vor fi închise de la 1 mai vor intra în reparațiile curente, obișnuite pentru perioada de vară. E adevărat că unele au datorii foarte mari, dar motivul principal pentru care sînt închise ține de efectuarea reparațiilor”, a precizat Dumitru Crîșmaru, patronul firmei Termloc Bacău.
Cele zece centrale termice care rămîn în funcțiune sînt: CT Parc I și II, CT 3/2, CT Prefectură, CT 4/6, CT 1 Cornișa, CT 3/5, CT Grup Școlar, CT Grivița Roșie și CT Bistrița. Acestea deservesc locatarii din Asociațiia 14, Asociația 15, Asociația 31, Asociația Cornișa 6A, Asociația Sfîntu Vasile, Asociația Luminii Mărășești 1, Asociația Mihai Eminescu, Asociația 28, Asociația 13, Asociația 49, Asociația 5/10 Parc, Asociația Armoniei, Asociația Vasile Alecsandri 39, Asociația 1, Asociația 2, Asociația 3.
Cele 16 asociații de proprietari deservesc peste 2.150 de apartamente. Alți peste 3.600 de proprietari de apartamente din oraș care primesc agent termic de la cele zece centrale termice care închise de astăzi vor trebui să redescopere dușul rece pentru a-și menține igiena corporală. (Costinela BREAHNĂ)
Lasă un răspuns