Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) face o serie de clarificari privind Ghidul Solicitantului pentru Masura 125 „Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”. Acestea se refera la Conditiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului nerambursabil din Ghidul Solicitantului pentru aceasta Masura, cit si la Anexa 11 – Lista Unitatilor Administrativ Teritoriale (UAT) pentru incadrare in zona geografica.
„Conform Ghidului Solicitantului pentru Masura 125, punctul 9 din Capitolul
2.2 („Conditii minime obligatorii pentru acordarea sprijinului”) – ne-a informat Codrina Pascaru, director coordonator adjunct la Oficiul APDRP Bacau -, solicitantii care au proiecte care prevad infrastructura de irigatii vor certifica faptul ca detin sau au in curs de achizitionare echipamente de udare pentru minim 50% din suprafata deservita de investitie. Aceasta acreditare se realizeaza prin inregistrarea echipamentelor, respectiv in Registrul inventar sau in Fisa mijloacelor fixe, care se vor prezenta in momentul depunerii proiectului, ca parte integranta a acestuia. Pentru facilitarea procesului de certificare, mentionat anterior, APDRP a adus completari in sensul in care Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) pot dovedi detinerea echipamentelor de udare si prin documente care apartin membrilor organizatiei. Trebuie doar sa detina echipamente in nume propriu, prin facturi sau alte documente de proprietate. De asemenea, conform Ghidului Solicitantului, investitiile promovate de Organizatiile Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI), constituite in baza Legii 138/2004, pot beneficia de sprijin public nerambursabil de 100% din valoarea totala eligibila a proiectului.
In ceea ce priveste Anexa 11 la Ghid, respectiv Lista Unitatilor Administrativ Teritoriale (UAT) pentru incadrare in zona geografica, aceasta va fi actualizata prin adaugarea localitatilor neincluse inca si prin efectuarea corectiilor legate de apartenenta la judete. In cazul in care o localitate s-a desprins dintr-o alta localitate si nu se regaseste in Anexa 11, APDRP va lua in considerare forma de relief a localitatii din care s-a desprins.
Pentru situatia in care in coloana „forma de relief”, din Anexa 11, este specificat
„partial munte”, se va considera „munte”. (Petru DONE)
Lasă un răspuns