După doi ani de parteneriat, Colegiul Tehnic Anghel Saligny a incheiat cu succes proiectul First Steps Towards Employability (Primii paşi spre angajare), finanțat din fonduri europene şi care a inclus șase tări partenere: România, Italia, Spania, Franța, Germania și Irlanda.
Proiectul și-a propus promovarea dezvoltării de competențe transferabile în angajare la nivelul pieței europene a muncii pentru persoanele tinere, cu un nivel de educație scăzut, aflate în căutarea unui loc de muncă. Partenerii în proiect au reușit să învețe reciproc din metodologiile și practicile fiecăruia și să dezvolte instrumente pentru a spori șansele de angajare pentru grupurile specifice de formabili.
Proiectul a fost coordonat de prof. Crisalinda Nona Irimia si s-a axat pe oferirea de programe educaţionale de calitate, coroborate cu dezvoltarea abilităţilor şi aptitudinilor individuale şi sociale şi pe orientarea şi consilierea profesională a beneficiarilor pentru a le permite adaptarea la o piaţă a muncii în permanent schimbare.
Grupul țintă al proiectului este format din cursanţi cu vârste între 18-30 de ani, cu un nivel scăzut de educație și a căror deficit de competențe ii face să fie defavorizaţi în condiţiile unei piețe a muncii în continuă schimbare. Partenerii în proiect au reușit să învețe reciproc din metodologiile și practicile fiecăruia și să dezvolte instrumente pentru a spori șansele de angajare pentru grupurile specifice de formabili.
Pe site-ul rezultat in urma parteneriatului, http://www.first-steps.eu/, au fost incarcate toate instrumentele realizate: CV, scrisoare de intentie, simulare video interviu de angajare şi o bază de date cu privire la furnizarea de informații privind piața muncii din UE. Competenţele dezvoltate de grupul ţintă au fost: coaching în jurul valorii de atitudine la locul de muncă; formare pentru a aplica pentru un loc de muncă, formarea competențelor de bază, orientare și consiliere şi stabilirea de contacte cu angajatori potențiali, companii, agenții.
La buna desfăşurare a proiectului au luat parte profesorii Irimia Crisalinda Nona-coordonator, Fuioagă Adrian, Cojocaru Ioana Mirela, Pădure Todiriţă Gabriela, Cenuşă Carmen Gabriela, Piper Cornelia, Secită Neli, Popa Elena Carmen, Dromereschi Maria Irina şi Bejan Georgeta .
Lasă un răspuns