Vameșii băcăuani, în cooperare cu polițiștii, au reținut și confiscat coletele dintr-un tir cu număr de Alba, care transporta marfă pentru niște firme de confecții în județul Galați. Tirul cu numărul de înmatriculare AB 15 MYS a intrat în primă instanță în atenția polițiștilor, care au observat noaptea la ora două o agitație ciudată în jurul mașinii. La o privire mai atentă, oamenii legii au văzut că un tînăr împărțea la diverse persoane niște pachete mari. La o abordare directă, tînărul a spus că este șoferul mașinii, că se numește Călin Păcurar, că vine din Anglia și că împarte niște pachete băcăuanilor care au rude în Anglia.
Întrebat dacă a fost vămuit, tînărul a înlemnit și le-a spus polițiștilor cu a rupt singur sigiliul. Din acel moment, tînărul a fost reținut cu tot cu tir și au intrat pe fir vameșii. Aceștia au confiscat marfa și au constatat nu numai că tînărul a rupt ilegal sigiliul, dar și că a introdus ilegal coletele în țară. „Pe avizul lui de transport erau trecuți niște baloți de pînză. Numai că mașina era plină cu pachete pe care trebuia să le împartă unor persoane din Piatra Neamț și Bacău. Noi l-am amendat pe șeferul care nici nu era autorizat să facă servicii de coletărie «din ușă în ușă», cu 25 de milioane de lei, pentru ruperea sigiliilor și sustragerea de la vămuire. Coletele reținute au fost inventariate și vor fi puse în vînzare prin magazinul Direcției Generale a Finanțelor Publice”, ne-a spus șeful vămii Bacău, Vasile Șoiman.
Se pare că printre transportatorii neautorizați să facă serviciul de coletărie „din ușă în ușă” este o practică curentă ruperea sigiliilor. Șoferii preferă să rupă sigiliile și să plătească o amendă de cel mult 10 milioane de lei. „Ei profită de faptul că nu toate mașinile sînt verificate la vama de frontieră și introduc ilegal în țară fel de fel de bunuri. Mai grav este că șoferii se expun unor riscuri extrem de mari, pentru că niciunul dintre ei nu știe ce conțin pachetele. În cazul în care în acestea s-ar introduce arme sau droguri, șoferul mașinii ar fi acuzat și condamnat pentru contrabandă cu produse interzise. Ca să nu mai vorbim despre destinatari, care nu vor mai primi pachetele. Este mult mai simplu ca rudele lor plecate în străinătate să apeleze la firmele care fac treaba asta autorizat”, a averizat Vasile Șoiman. Printre bunurile confiscate care vor fi puse în vînzare se numără haine, aparatură electronică, dulciuri și jucării. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns