Echipe din cadrul Directiei Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au intrat de ieri, in campanie de verificare a modului de comercializare a mieilor sacrificati in vederea consumului cu ocazia Sarbatorilor Pascale. Conducerea institutiei avertizeaza ca vor fi amanuntit verificati toti comerciantii din pietele agroalimentare din judet dar si administratiile pietelor, cele din urma la modul de repartizare si folosire a spatiilor pentru desfacerea produselor. „Controalele se vor face la documentele de insotire a carcaselor de miei destinate vinzarii – fisa de sanatate animale, carnet de producator, certificatul sanitar veterinar eliberat de medicul veterinar din unitate de sacrificare a mieilor. De asemenea, se vor verifica spatiile din piete, privind starea de igiena, asigurarea conditiilor sanitare veterinare pentru desfacerea produselor etc.”, a spus dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau. Potrivit acestuia, vor fi verificate si toate spatiile destinate sacrificarii mieilor precum si conditiile de prezentare pentru comercializare a animalelor vii care trebuie sa fie insotite de certificate sanitare-veterinare si documente de miscare. Pentru aceasta primavara, in judet vor fi disponibile, anunta DSVSA Bacau, circa 250.000 de capete de miei si iezi. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns