Finalul înscrierilor pentru sesiunea iulie 2003 la Universitatea Bacău, consfințit ieri, a stabilit că recordul de concurență este la Facultatea de Științe, la specializările Marketing și Contabilitate și Informatică de Gestiune, unde pentru cele 40 de locuri fără taxă s-au înscris 514 de candidați. La specializările Biologie și Biologie-Geografie au fost depuse 162 de dosare pentru cele 20 de locuri fără taxă, în timp ce la specializarea Matematică-Fizică, pentru cele 25 de locuri fără taxă s-au înscris 45 de candidați.
La Facultatea de Litere, deși candidații vor susține o probă scrisă, numărul celor înscriși a întrecut așteptările. La specializarea română-engleză s-au înscris 107 candidați pentru 10 locuri fără taxă, la română-franceză 82 de candidați, la engleză-franceză 64 de candidați, la engleză-română 87 de candidați, iar la franceză-română 38 de candidați. „Este primul an cînd avem o concurență foarte mare la locurile fără taxă, la specializarea română-engleză fiind aproape 11 candidați pentru un loc. Argumentul este că, în comparație cu alte centre universitare, noi dăm admitere. O parte dintre cei care și-au depus dosarul aici au venit din alte centre unde au fost respinși pe bază de dosar, și au sosit pentru a-și etala cunoștințele”, ne-a declarat profesorul universitar Doina Cmeciu, decanul Facultății de Litere. Ca și la celelalte facultăți, marea bătălie a încrișilor la Litere va fi pentru locurile fără taxă, întrucît „la locurile cu taxă nu este nici o problemă”, după cum ne-a spus decanul facultății.
La Facultatea de Inginerie, cu o zi înainte de terminarea înscrierilor, cei mai mulți candidați s-au înregistrat la specializarea Ingineria Produselor Alimentare, unde pentru cele 35 de locuri fără taxă concurau 167 de candidați. A crescut și numărul celor care vor să ocupe unul dintre cele 25 de locuri fără taxă, de la Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, unde au fost depuse 93 de dosare. La specializareaTehnologia Construcțiilor de Mașini, care cuprinde 20 de locuri fără taxă, au venit 77 de candidați. La polul opus, se menține specializarea în Inginerie economică în domeniul electric, electronic și energetic, unde erau depuse doar nouă dosare pentru cele 35 de locuri cu taxă.
Înscrierile la Universitatea „George Bacovia” se fac pînă în luna august
La Universitatea „George Bacovia”, pentru cele cinci specializări și-au depus dosarele, pînă vineri, 25 iulie, ora 11.00, un număr de 351 de candidați. Pentru cele 175 de locuri la specializarea Management s-au înscris 33 de candidați pentru învățămînul la zi și 15 la învățămînt cu frecvență redusă. La Administrație Publică, pentru 210 locuri s-au înscris 63 de candidați pentru zi și 26 pentru frecvență redusă. Pentru cele 345 de locuri la specializarea Contabilitate și Informatică de gestiune s-au înscris 99 de candidați la zi și 49 la frecvență redusă. La specializarea Marketing, unde sînt 175 locuri, au fost depuse 32 de dosare pentru învățămînt la zi și 19 la frecvență redusă, în timp ce la specializarea Informatică Economică, pentru cele 100 locuri au fost depuse 15 dosare.
Înscrierile la Universitatea „George Bacovia” continuă pînă în ziua de 2 august. (Constantin GHERASIM)
pe raster
O nouă specializare la Universitatea Bacău
Începînd din această toamnă, la Facultatea de Litere din cadrul
Universității Bacău va funcționa o nouă specializare: Istorie-Limbi
Străine. În cadrul acestei secții noi se vor studia, pe lîngă limba
engleză și limba franceză, și limba germană. Cei dornici să urmeze
noua specializare vor trebui să aștepte sesiunea de admitere din
toamnă, cînd vor putea opta pentru cinci locuri aprobate cu
finanțare de la buget și 20 de locuri cu taxă. „Toată documentația
referitoare la specializarea Istorie-Limbi Străine a fost aprobată. Nu
mai așteptăm decît publicarea ei în «Monitorul Oficial». Pentru cei
interesați anunțăm că se va da examen scris numai la istorie”, ne-a
declarat Doina Cmeciu, decanul Facultății de Litere din cadrul
Universității Bacău. (Constantin GHERASIM)
Lasă un răspuns