Academicieni români, artisti, profesori universitari si studenti vor participa astazi, de la ora 11.00, la Universitatea „George Bacovia” din Bacau, la Conferinta Nationala de Estetica „Opera de arta si dezestetizarea artei”. Discutiile pe aceasta tema se vor purta vineri, 18 noiembrie, de la aceeasi ora, si la Universitatea „Vasile Alecsandri”. Cele doua actiuni fac parte din programul editia a XVII-a Simpozionului National de Estetica, organizat in perioada 16 – 18 noiembrie 2011 de Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau, in colaborare cu Sectia de Filosofie, Teologie, Psihologie si Pedagogie a Academiei Române. Deschiderea evenimentului a avut loc aseara, cu lansarea cartilor „Paradigme universale”, de Solomon Marcus, si „Toate celelalte cuvinte”, de Dan Petrusca, si a Revistei „Vitraliu”, numaril 47, cu decernarea Diplomei de Onoare si a Titlului de Prieten al Centrului de Cultura „George Apostu” si un un recital cameral. Astazi, de la ora 17.00, institutia bacauana organizatoare va decerna Diplomele de Excelenta si Premiile Centrului de Cultura „George Apostu”, in cadrul unei seri festive desfasurata la sediul din strada Crângului nr. 18. Cea de-a doua zi din programul manifestarii se va incheia cu un concert de gala oferit de Cvartetul de coarde „Gaudeamus”.
Un eveniment de 66.865 de lei
Pentru organizarea Simpozionului National de Estetica s-a fundamentat un buget de 66.865 de lei. Judetul Bacau contribuie financiar la organizarea acestui eveniment cu suma de 15.000 de lei. Acesti bani vor acoperi realizarea expozitiei de sculptura si fotografie „Apostu – Inedit – Apostu”, a artistului plastic Mihai Oroveanu, ce va fi deschisa vineri, 18 noiembrie, si pentru tiparirea numarului 37 al revistei „Vitraliu”. Diferenta de 51.865 de lei va fi asigurata de Centrul de Cultura „George Apostu”, pentru masa, cazarea si transportul invitatilor, onorarii si remuneratii, premiul Centrului de Cultura „George Apostu”, realizarea diplomelor personalizate si a materialului de promovare.
Laura HUIBAN, Claudiu TANASESCU
Culai a zis
Mdaaa!…
Estetica şi Teologia rimează din toate timpurile.
Şi, să te mai miri ce căta suplinitoarea de religie, fără catedră, din Neamţ…
Est-Etica din teologie, nu mercantilismul şi aerele din cauza căruia nu putea să respire!… Aţi avut şi „bufet” estetic?
Câţi academicieni (alţii, tot aceeaşi?) au vorbit, mâncat, cazat pe banii organizatorilor şi-au şi fost onoraţi-premiaţi…