• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

Cotidian de știri și investigații

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Economie / Conimpuls SA, constructorul Catedralei și Casei Albastre din Bacău, intră în insolvență

Conimpuls SA, constructorul Catedralei și Casei Albastre din Bacău, intră în insolvență

Ziarul de Bacau 26 decembrie 2016 2 comentarii

LikeShare

Datoriile și deciziile acționariatului au dus Conimpuls SA din Bacău în insolvență. Firma este cunoscută pentru că aparține lui Sergiu Sechelariu, dar și pentru că a fost condusă de Irina Jianu, ambii implicați în dosarele lui Adrian Năstase.

Constructorul Catedralei Înălțarea Domnului, din Bacău, intră în insolvență

Printre obiectivele construite de Conimpuls SA în Bacău, se află Casa Albastră, o clădire de birouri actualmente ocolită de chiriași, și Catedrala „Înălțarea Domnului”, ce va fi una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din estul Europei.

Conform site-ului supervizor.ro, care a realizat o analiză a companiei băcăuane, Conimpuls SA este o companie înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea Trustului de Antrepriză Generală Contrucţii-Montaj Bacău, a fost privatizată în 1993, iar în portofoliu are – pe lângă numeroase contracte cu statul – şi lucrări în Turkmenia şi Rusia.

Criza financiară şi probabil apariţia unor dosare penale (cum ar fi “Trofeul Calităţii”) au determinat o prăbuşire a indicatorilor financiari, în 2011 fiind consemnată o pierdere de puţin peste un milion de lei, la o cifră de afaceri de 5,18 milioane lei.

În ceea ce priveşte anul 2010, interesant este faptul că a fost efectuată o divizare, care a dus la mutarea activelor imobilizate pe Modimpuls SA Bacău, firmă înmatriculată pe 6 august 2010 şi care are aceeaşi structură a acţionarilor.

În urma divizării, s-a reușit protejarea activelor profitabile de eventualele sechestre sau executări silite la care putea fi supusă CONIMPULS SA.

Conform sursei citate, chiar dacă nu direct proporţional, datoriile au scăzut în momentul prăbuşirii cifrei de afaceri, ajungând la 1,71 milioane lei la finalul anului trecut.

Conimpuls SA s-a cerut în insolvenţă pe 14 noiembrie 2016, la scurt timp după ce Plan Services SRL obţinuse în instanţă încuviinţarea executării silite (Dosar nr.17770/180/2016, Judecătoria Bacău). Solicitarea fost respinsă pe 24 noiembrie 2016 pentru că debitoarea nu a depus toate documentele prevăzute de lege.

La scurt timp, pe 5 decembrie 2016, Judecătoria Bacău încuviinţează o altă executare silită (Dosar nr.19724/180/2016), solicitată de creditoarea Fast Electrical Solutions SRL, pentru recuperarea sumei de 282.305,71 lei (plus cheltuieli de executare şi de judecată). A doua zi, Conimpuls SA depune o nouă cerere de aplicarea a Legii 85/2014.

Datorii de peste 1,5 milioane de lei

În documentaţia depusă la Dosarul nr.4003/110/2016, debitoarea a precizat că “se află în stare de insolvenţă, fondurile băneşti disponibile fiind insuficiente pentru plata datoriilor exigibile în sumă de 1.563.638,64 lei, deşi au trecut mai mult de 60 de zile de la scadenţă. Susţine că, urmare a declanşării crizei economice, societatea a început să se confrunte cu probleme financiare, investiţiile finanţate de stat şi câştigate la licitaţie fiind abandonate, pentru alte investiţii alocându-se fonduri din ce în ce mai puţine, cu prelungirea succesivă a termenelor de execuţie, toate aceste aspecte generând cheltuieli suplimentare şi garanţii ce au imobilizat resurse financiare importante şi au avut ca efect decapitalizarea societăţii”.

Judecătorul sindic Angelica Costea de la Tribunalul Bacău – magistrat care se ocupă şi de insolvenţa RAFO SA – a admis cererea pe 12 decembrie 2016, a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă şi a numit, la propunerea debitoarei, Arbănaș & Negrii – Cabinete Asociate de Practicieni în Insolvență în funcţia de administrator judiciar provizoriu.

Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.4003/110/2016 este programat pe 2 martie 2017.

În februarie 2015, Conimpuls SA a oferit Casa Albastră, pe care o deține în coproprietate cu SIF II Moldova, drept sediu pentru Primăria Bacău. Propunerea a fost refuzată.

Analiza integrală, pe supervizor.ro.

O încrengătură de firme

Pentru o imagine mai bună a încrengăturii de firme și persoane fizice din jurul Conimpuls, vă prezentăm două grafice realizate de termene.ro

Sunt incluse și societățile nefuncționale
Sunt eliminate societățile nefuncționale

– sursa: termene.ro.

LikeShare

Din categoria: Economie Etichete: Casa Albastra, Catedrala Înălțarea Domnului, Conimpuls SA, insolventa conimpuls, irina jianu, Judecatoria Bacau, Modimpuls SA, Sergiu Sechelariu

Reader Interactions

Comentarii

  1. vera a zis

    28 decembrie 2016 la ora 12:00 pm

    Gramatica e un domeniu fascinant, merita sa o invatati. Corect se spune si se scrie „constructorul Catedralei și al Casei Albastre din Bacău”

    Răspunde
  2. nonconstructor a zis

    28 decembrie 2016 la ora 8:12 pm

    Din cauza ca a ramas doar Con , nu mai au impuls ……….

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Sesizare penală și amendă 70.000 de lei pentru Primăria Bacău, în cazul deșeurilor provenite din demolarea garajelor, depozitate ilegal

Finanțări nerambursabile prevăzute de Legea 350/2005 – Comuna Măgirești

Pentru încă un milion de vieți: Descoperă tehnologiile inovatoare care fac Volvo lider în materie de siguranță

Sen. Breahnă Pravăț: Ies la iveală motivele așa-zisei „griji” manifestate de PNL și USR față de domeniul educației!

EXCLUSIV! Procurorii au solicitat documente de la IȘJ Bacău, într-un dosar ce vizează fraude la concursurile pentru directorii de școli, de anul trecut

Locuri de muncă CONTAINERE FDC: sudor, lăcătuș confecții metalice, operator Abkant, electrician, instalator, vopsitor, tâmplar PVC, muncitor finisaje (parchet laminat, rigips), muncitor necalificat/semicalificat.

8 martie 2023

Locuri de muncă la SOMA Bacău: mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

23 februarie 2023

SOMA Bacău angajează mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

21 februarie 2023

Locuri de muncă disponibile la SOMA Bacău: mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

20 februarie 2023

Ultimele comentarii

  • Vera la Sen. Breahnă Pravăț: Ies la iveală motivele așa-zisei „griji” manifestate de PNL și USR față de domeniul educației!
  • Stan la Sen. Breahnă Pravăț: Ies la iveală motivele așa-zisei „griji” manifestate de PNL și USR față de domeniul educației!
  • Pandele la Sesizare penală și amendă 70.000 de lei pentru Primăria Bacău, în cazul deșeurilor provenite din demolarea garajelor, depozitate ilegal
  • Lumi la EXCLUSIV! Procurorii au solicitat documente de la IȘJ Bacău, într-un dosar ce vizează fraude la concursurile pentru directorii de școli, de anul trecut
  • Sorescu V la EXCLUSIV! Procurorii au solicitat documente de la IȘJ Bacău, într-un dosar ce vizează fraude la concursurile pentru directorii de școli, de anul trecut

Cabinet parlamentar

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Mokka – Card de Cumparaturi
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale
  • Salon cosmetica

Cabinete parlamentare PNL

Trafic Ziarul de Bacău · Copyright © 2023 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău