• cercetările efectuate de echipa de polițiști judiciari de la Parchetul Național Anticorupție (PNA) în legătură cu derularea afacerilor de combustibil încă nu s-au terminat • Ioan Amăriei, procurorul general al PNA, a anunțat ieri, la o conferință de presă, că Rafo Onești nu este singura rafinărie din țară urmărită pentru activitatea desfășurată
Controlul demarat în urmă cu trei zile la Rafo Onești și la alte firme de pe întreg județul Bacău a intrat aproape în cotidian. Echipa complexă de polițiști judiciari de la PNA, coordonată de un procuror militar, își face treaba cu meticulozitate și încă cercetează și ridică documentele care au legătură activitățile de comercializare a produselor petroliere care s-au tranzacționat pe teritoriul județului. În prezent, în Bacău sînt 15 polițiști de la Serviciul judiciar al PNA care au mandat precis de ridicare a documentelor și înscrisurilor legate de tranzacționarea produselor petroliere începînd din 1998. Surse judiciare au ținut să ne precizeze că, pînă în prezent, nu s-a efectuat nici o percheziție, operațiune pentru care este necesară aprobarea unui judecător, ci s-au limitat doar la mandatul special pe care l-au primit de la București de a ridica acte și înscrisuri. Ioan Amăriei, procurorul general al PNA, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că în ceea ce privește controlul de la Rafo este vorba „despre un dosar foarte, foarte complex ce privește derularea operțiunilor cu produse petroliere și nu pot da mai multe amănunte despre activitatea colegilor mei de acolo, pentru că aș zădărnici derularea operațiunilor care se desfășoară”, a declarat procurorul Amăriei. Totodată, el a precizat că Rafo nu este singura rafinărie vizată în activitatea de verificare, ci toate unitărțile din țară care au acest obiect de activitate. „Activitatea de la Rafo Onești ca și cea de la alte rafinării din țară este monitorizată de PNA de mai bine de un an. S-au ridicat documente și de la alte firme, nu numai de la Rafo. Este, vă repet, un dosar foarte complex privind modul în care s-au derulat afacerile cu combustibili”, a mai spus procurorul general al PNA.
În cursul zilei de miercuri, directorul general al Rafo, Paul Ivașcu a declarat că verificările nu au legătură cu activitatea Rafo în mod special, ci că vizează consumul de subproduse care au fost achiziționate de la Rafo și au ajuns la diferiți consumatori, printre care și armata. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns