• directoarea DSP a pus pe primul loc înghețata, cu care se „luptă” din copilărie, iar directorul de la Drumuri Județene adoră înghețata de casă, făcută de soția lui • în războiul cu delicatesele făcute de soție, directorul Șerbu este ajutat de fiecare dată de copii
Pentru Cornelia Cojocaru, director general al Direcției de Sănătate Publică Bacău, dulciurile reprezintă o tentație greu de refuzat, încă din copilărie. „Dacă-mi plac dulciurile ? Și încă cum. La nebunie, orice fel de dulciuri!”, a exclamat doamna Cojocaru, întrebată despre nevinovatul „viciu”. Preferata șefei de la DSP este înghețata, pe care preferă să o prepare singură. „Cel mai mult îmi place înghețata. Nu e așa de bună, este foarte concentrată și chiar dacă pare răcoritoare, dă o senzație de sete foarte puternică”, a mai spus Cornelia Cojocaru. Înghețata de fructe este prima în topul preferințelor ei, top care a fost stabilit fără ezitare încă din copilărie. „Am făcut și gîlci de cîteva ori cînd eram mică din cauza înghețatei, pîna s-a hotărît mama să le scot”, a povestit directoarea DSP.
Ea nu este însă singura persoană publică din județ care se dă în vînt după dulciuri. Și Ștefan Șerbu, directorul general de la Drumuri SA, poartă mai mereu „războaie” cu dulciurile, pe care însă le învinge întotdeauna. Ca un adevărat bărbat, el a găsit și „vinovatul” pentru hobby-ul aducător de kilograme în plus: „M-a «potcovit» Dumnezeu cu o nevastă extraordinară, care poată să facă orice cînd e vorba de dulciuri. Cum vede ceva nou, cum încearcă și ea, prinde rețeta și îi iese. Așa se explică și cele cîteva kilograme în plus ale mele”, a spus amuzat directorul Șerbu. Directorul are și o preferință: chou a la creme, specialitate pe care soția sa o realizează cu mare măiestrie. „Face cîte două-trei platouri, la care muncește și cîte patru sau cinci ore. Dar prăjiturile rezistă cel mult o oră”, a admis Ștefan Șerbu. Ce-i drept, pe capul familiei îl ajută și copiii, care nu îl pot lăsa să se chinuie de unul singur cu apetisantele prăjituri. Ștefan Șerbu recunoaște că acum mînîncă mai multe dulciuri decît în copilărie, cînd singura „delicatesă” era zahărul topit, pe care i-l aducea tatăl și pe care îl amesteca cu miez de nucă. Șeful societății de drumuri știe nu doar să „consume” dulciuri, ci să și pregătească cîte ceva. Specialitatea sa este salata de fructe. „Îndulcită cu coniac sau whisky”, a ținut să precizeze Ștefan Șerbu. (Codrin POP)
Lasă un răspuns