• salariații se tem că vor rămîne pe drumuri, după ce stația a fost plimbată pe ruta „Noble Drinks” – Primărie • acum, oamenii de aici par a avea un cu totul alt patron
Crăciunul de anul acesta a fost unul destul de trist pentru mulți români, însă pentru salariații Stației de Epurare din Comănești acesta a fost unul cît se poate de negru. Și asta pentru că, taman în ajun de Crăciun, aceștia au primit confirmarea că stația, care pentru mulți este singura sursă de venit, a trecut, din nou, din administrarea Primăriei în cea a firmei „Noble Drinks”, societate care a fost proprietara stației pînă în toamna acestui an. „Cînd am trecut în custodia Primăriei, am crezut că l-am apucat pe Dumnezeu de un picior. Angajaților aproape că li s-au dublat salariile, li s-au dat sporuri pentru condiții deosebite de muncă și, în plus, speram că, în sfîrșit, vom putea atrage fonduri externe pentru retehnologizare. Oamenii erau, efectiv, fericiți, pentru ca acum să cadă în cealaltă extremă. Din cîte am înțeles, Primăria trebuia să achite celor de la «Noble Drinks» circa 1,5 miliarde de lei pînă la jumătatea lunii octombrie, dar cum nu s-a reușit să se facă rost de bani, stația a reintrat în proprietatea acestora de la data de 15 decembrie. Sincer, nu știu ce o să facem. Nimeni nu a venit să ne spună care este, de fapt, situația. Dacă pînă acum mai trăgeam nădejde că lucrurile se vor îndrepta, acum mă gîndesc serios să-mi caut alt loc de muncă”, ne-a declarat Maricica Ioniță, directorul Stației de Epurare din Comănești.
De partea cealaltă, Dorinel Miron, primarul orașului Comănești, ne-a confirmat faptul că, din lipsă de bani, nu a putut cumpăra Stația de epurare, dar spune că nu se pune problema șomajului în rîndul salariaților de aici. „Am încercat să facem rost de bani, dar, din păcate, nu am găsit nicăieri 1,5 miliarde de lei pentru a cumpăra stația. Am încercat și varianta plății în mai multe tranșe, mai ales că cei de la «Noble Drinks» ne sînt datori cu peste 200 de milioane de lei. N-am ajuns, însă, la nici o înțelegere. Nu au refuzat, dar din cîte am înțeles au preferat să cedeze stația altei firme în contul unei datorii de circa trei miliarde de lei. Nu cred, însă, că oamenii de aici trebuie să-și facă griji în privința locului de muncă, pentru că, orice ar fi, stația este a orașului și trebuie să funcționeze”, ne-a declarat primarul Dorinel Miron. Acesta nu a putut însă, să dea nici o asigurare în ceea ce privește salariile angajaților de la Stația de epurare, care, în aceste condiții, nu e exclus să scadă dramatic. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns