• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

Cotidian de știri și investigații

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Expert / Cum funcționează Bitcoin: o lectură de 5 minute

Cum funcționează Bitcoin: o lectură de 5 minute

Ziarul de Bacau 30 ianuarie 2023 Un comentariu

LikeShare

Bitcoin este cea mai populară criptomonedă din lume, care servește în primul rând ca mijloc de plată și ca activ de investiții. Deși are câteva proprietăți similare cu banii fiat, Bitcoin este o monedă online, care nu este supusă unei autorități de reglementare. Funcționează pe o rețea de la egal-la-egal, facilitând transferuri transfrontaliere de bani fără întreruperi, sigure și cu costuri mici. Următorul articol ilustrează elementele de bază ale modului în care funcționează Bitcoin.

Cum începeți cu Bitcoin 

Rețeaua Bitcoin este deschisă și oricine se poate alătura la ea prin intermediul unui smartphone și acces la internet. Puteți începe rapid, fără a fi necesar să înțelegeți toate detaliile tehnice. Primul pas este să instalați un portofel Bitcoin pe smartphone sau pe computer. Portofelele Bitcoin sunt disponibile online gratuit și cu o mică taxă. Acesta va genera o adresă publică Bitcoin și puteți crea câte aveți nevoie.

Asemănător cu o adresă de e-mail, adresa publică Bitcoin servește ca mijloc de identificare în tranzacții. Trebuie să distribuiți adresa prietenilor sau asociaților dvs. de afaceri pentru a o folosi la trimiterea sau primirea plăților. Portofelul dvs. Bitcoin va genera, de asemenea, o cheie privată pentru autorizarea tranzacțiilor pe care ar trebui să le păstrați secrete.

Portofelul Bitcoin vă permite să trimiteți și să primiți Bitcoin când doriți dvs. Alăturați-ne nouă și creați un cont pe platforma oficială de tranzacționare pentru a intra profund și puternic în călătoria activelor virtuale. De asemenea, acestea pot procesa tranzacții cu Bitcoin și pot gestiona investițiile virtuale în numele dvs., în schimbul unei mici taxe. Totuși, puteți procesa tranzacțiile Bitcoin direct prin portofelul dvs.

Blockchain 

Blockchain-ul este tehnologia de bază a Bitcoin care menține securitatea, confidențialitatea și eficiența rețelei. Acesta verifică și organizează toate tranzacțiile Bitcoin pe un registru public comun, accesibil tuturor utilizatorilor din sistem în timp ce utilizează criptografia pentru a valida adresele publice ale utilizatorilor și istoricul tranzacțiilor din baza de date.

Toate tranzacțiile validate din registru sunt ireversibile, ceea ce face imposibil ca utilizatorii Bitcoin să anuleze plățile. Acest lucru previne, de asemenea, cheltuielile duble sau utilizarea acelorași token-uri pentru a efectua două tranzacții separate. Blockchain-ul cuprinde mii de noduri în diferite părți ale lumii, fiecare deținând o copie de registru. Se verifică între ei pentru a se asigura că registrul este consecvent, ceea ce face extrem de dificil pentru oricine să manipuleze tranzacțiile cu Bitcoin.

Tranzacțiile cu Bitcoin 

Portofelele Bitcoin nu stochează token-urile. În schimb, ele păstrează cheile private ale utilizatorilor pentru semnarea tranzacțiilor. Cheia privată oferă dovada matematică că fondurile au venit de la proprietarul portofelului. De asemenea, împiedică persoanele rău intenționate să modifice tranzacțiile după ce și-au cheltuit fondurile. Blockchain-ul transmite toate tranzacțiile către rețea pentru confirmare, lucru care durează de obicei aproximativ 10 – 20 de minute. Acest proces este cunoscut sub numele de minerit Bitcoin. 

Mineritul

Mineritul se referă la un mecanism de consens de la egal-la-egal care confirmă tranzacțiile cu Bitcoin, incluzându-le în blockchain. Validarea are loc în ordine cronologică, protejând neutralitatea rețelei și permițând diferitelor calculatoare (noduri) să fie de acord asupra statusului sistemului. Pentru a primi confirmarea, minerii trebuie să așeze tranzacțiile într-un bloc care se potrivește regulilor criptografice stricte. Aceste reguli împiedică modificarea blocurilor anterioare.

Mineritul creează un echivalent al unei loterii competitive, împiedicând persoanele să adauge rapid blocuri noi în blockchain în mod consecutiv. Acest lucru face imposibil pentru orice grup sau persoană să controleze blockchain-ul sau să înlocuiască părți ale acestuia pentru câștiguri personale. Minerii verifică și confirmă tranzacțiile cu Bitcoin și fabrică token-uri noi pentru a primi recompense în Bitcoin. Procesul presupune rezolvarea unor puzzle-uri matematice complexe, și doar prima persoană sau primul grup care le rezolvă primește recompensa.

În general, Bitcoin este un mijloc de plată și de investiție bazat pe tehnologie, cu câteva detalii tehnice pe care este posibil să nu le înțelegeți pe deplin dintr-o dată. Articolul de mai sus a dorit să evidențieze elementele de bază ale modului în care funcționează Bitcoin.

LikeShare

Din categoria: Expert

Reader Interactions

Comentarii

  1. Maic vos a zis

    1 februarie 2023 la ora 10:28 am

    Eu cand a scazut bitcoinu am facut o criza de rinichi de mi-au sarit ochelarii cat colo. In ziua aia am renuntat sa mai caut fraieri de bagat in retea.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Dorinel Umbrărescu, în topul constructorilor de autostrăzi, cu cele mai mari progrese în februarie

Compania Regională de Apă Bacău S.A. lansează licitații pentru contracte lotizate, parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată

Un furnizor de droguri din Bacău, prins în flagrant de polițiști, cu ajutorul persoanei căreia îi vindea „cristale”

Un bărbat se întoarce după gratii pentru 24 de ani, după ce a folosit un card bancar găsit pe stradă

Graficul SOMA de colectare a deșeurilor reciclabile din mediul rural, din perioada martie-aprilie 2023

Locuri de muncă CONTAINERE FDC: sudor, lăcătuș confecții metalice, operator Abkant, electrician, instalator, vopsitor, tâmplar PVC, muncitor finisaje (parchet laminat, rigips), muncitor necalificat/semicalificat.

8 martie 2023

Locuri de muncă la SOMA Bacău: mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

23 februarie 2023

SOMA Bacău angajează mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

21 februarie 2023

Locuri de muncă disponibile la SOMA Bacău: mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

20 februarie 2023

Ultimele comentarii

  • Gica Contra la S-a dublat numărul mașinilor electrice înmatriculate, în județ. Chiar și așa, băcăuanii nu se îngrămădesc să schimbe combustibilii fosili pe baterii
  • Ifrim la VIDEO: Consiliul Județean Bacău a finalizat asfaltarea străzii Orbic, din Buhuși
  • cezar la O firmă din Bacău face studiul de fezabilitate pentru extinderea DN24, pentru accesul la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Contractul este de peste 680.000 lei
  • Caesar la O firmă din Bacău face studiul de fezabilitate pentru extinderea DN24, pentru accesul la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Contractul este de peste 680.000 lei
  • Roch la O firmă din Bacău face studiul de fezabilitate pentru extinderea DN24, pentru accesul la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Contractul este de peste 680.000 lei

Cabinet parlamentar

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Mokka – Card de Cumparaturi
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale
  • Salon cosmetica

Cabinete parlamentare PNL

Trafic Ziarul de Bacău · Copyright © 2023 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău