Televizorul inteligent potrivit poate îmbunătăți divertismentul, umplând camera de zi cu conținut la cerere de la Netflix, HBO Go, Amazon Prime și alte companii de streaming. Dar alegerea TV-ului perfect pentru obiceiurile dvs. de vizualizare înseamnă a vă decide cu privire la rezoluția ecranului, tehnologia afișării și, desigur, platforma care va servi drept sistem de operare al dispozitivului.
Specificațiile pentru televizoare Smart pot părea confuze. Iată care sunt factorii cheie pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de plasa o comandă online de Smart TV.
Mărimea
Una dintre principalele considerente pentru orice televizor nou este cât de mare vreți să fie. Răspunsul depinde de dimensiunea bugetului dvs. și de spațiul fizic în care intenționați să îl instalați.
Măsurați și notați dimensiunile camerei de zi sau ale dormitorului unde veți plasa televizorul. În plus față de dimensiunea peretelui în care se va odihni televizorul, ar trebui să luați în considerare cât de departe veți sta în timp ce îl urmăriți. Smart TV-urile prea mari vă vor copleși ochii dacă sunteți așezat chiar în fața lor.
Nu există un singur mod corect de a calcula dimensiunea ideală a ecranului pe baza distanței de vizualizare, deși producătorii și experții oferă câteva sfaturi. Vizitați un magazin pentru a analiza dimensiunile și distanțele potrivite pentru dvs.
Rezoluţie
La fel ca pentru un laptop sau un smartphone, rezoluția unui televizor se referă la numărul de puncte sau pixeli care alcătuiesc ecranul. Cu cât sunt mai mulți pixeli, cu atât este mai clar ecranul – deși dimensiunea ecranului afectează și claritatea, deoarece același număr de pixeli pe un ecran mai mare nu va părea la fel de clar.
Marea majoritate a seturilor pe care le vedeți vor avea rezoluții de 3840 x 2160 pixeli, o dimensiune cunoscută sub numele de 4K. S-ar putea să vedeți unele companii de televiziune care folosesc termenul Ultra HD în schimb, dar în esență este aceeași rezoluție. Dacă alegeți un televizor mic, precum un TV LG de la eMAG de 40 de centimetri, nu merită să investiți într-o rezoluție 4K, deoarece pur și simplu nu va fi vizibilă. Cu toate acestea, pentru orice este mai mare decât atât, 4K este standardul actual de aur.
Rezoluția 8K se află la orizont, însă nu va atinge piața mult timp de acum încolo. În plus, dacă nu cumpărați un televizor cu adevărat puternic, nu veți observa cu adevărat acei pixeli în plus. Orice televizor cu rezoluție 4K se va dovedi folositor pentru viitorul apropiat.
Tehnologie de afișare
Ecranele Smart TV din zilele noastre se bazează pe două tehnologii concurente: omniprezentul LCD LED și mai scumpul OLED. A decide care este cea mai bună poate fi dificil, mai ales că producătorii adaugă propriile modificări și tehnologii pe fiecare platformă. În plus, pe măsură ce ambele tehnologii continuă să se dezvolte, își îmbunătățesc punctele forte și reduc la minimum punctele slabe.
Ambele tipuri de ecrane folosesc LED-uri pentru iluminare, dar în moduri diferite. Cu LED-ul LCD, dioda cu emisie de lumină albă sau pixeli LED sunt utilizate ca iluminare de fundal pentru a forma o imagine printr-un ecran cu cristale lichide sau filtru LCD. LED-urile acoperă de obicei întregul ecran, dar televizoarele mai ieftine le limitează uneori doar la marginile afișajului. Ecranele LCD cu LED-uri sunt în general mai clare decât cele OLED și oferă, de asemenea, un control mai luminos cu aspect natural.
Pe de altă parte, pentru diodele cu emisie de lumină organică, sau OLED, ecranele sar peste lumina de fundal și în schimb iluminează pixelii individuali unul câte unul folosind un curent electric. Acest lucru permite ecranului să răspundă mai rapid. În plus, deoarece un pixel negru este dezactivat complet, mai degrabă decât întunecat, afișajele OLED tind să aibă un contrast mai bun decât cele LCD LED. În cele din urmă, sunt mai scumpe de fabricat, ceea ce duce de obicei la televizoare cu prețuri mai ridicate.
Platforma software
Acum că ați stabilit cum va arăta conținutul dvs., este timpul să vă dați seama care va fi sistemul de operare pe care va rula acel conținut – ceea ce înseamnă platforma care va alimenta Smart TV-ul. Producători de TV LG, Samsung și Panasonic utilizează propriul software de televiziune inteligent intern; Sony favorizează în principal televizorul Android creat de Google; iar brandul bugetar TCL se bazează pe software-ul Roku.
Cu toate acestea, platforma nu ar trebui să fie un factor imens în decizia ta. Toate platformele inteligente TV oferă seturi similare de funcții, inclusiv acces la aplicații mari precum Netflix, HBO Go și YouTube.
În cele din urmă, bugetul disponibil poate fi cel mai bun mod de lua decizia finală. Odată ce ați limitat opțiunile la un anumit preț, puteți începe să cântăriți factorii pe care i-am discutat.
Luați în considerare specificațiile definite mai sus și țineți cont că singurele caracteristici obligatorii pe care le recomandăm sunt o rezoluție 4K și HDR. Vedeti si lista de modele de televizoare LG best of 2019. În afară de asta, asigurați-vă că recenziile sunt bune și nu vă pierdeți în prea multe detalii.
Lasă un răspuns