Bolile cu transmitere sexuală (BTS) se transmit de la o persoană la alta în timpul sexului vaginal, anal și oral. Printre cele mai comune infecții se numără Human Papillomavirus (HPV), Chlamydia și Syphilis.
Din acest material veți afla cum se tratează bolile cu transmitere sexuală și veți descoperi că, de fapt, HPV se tratează definitiv. Dacă aveți simptome specifice unei boli cu transmitere sexuală, atunci va trebui să apelați la un medic specialist pentru un examen fizic sau pelvian. Medicul va căuta semne de infecție, precum erupții cutanate, veruci sau secreții.
Cum puteți trata bolile cu transmitere sexuală
Bolile cu transmitere sexuală sunt cauzate de bacterii și au disponibile în prezent soluții de tratament. Infecțiile virale pot fi gestionate pentru a asigura o viață confortabilă pacientului, însă nu toate pot fi tratate definitiv. Tratamentul pentru aceste infecții constă în:
Administrarea de antibiotice – Antibioticele, adesea într-o singură doză, pot vindeca multe infecții bacteriene și parazitare cu transmitere sexuală precum gonoreea, sifilisul, chlamydia și trichomoniasis. Pentru gonoree și chlamydia tratamentul poate fi administrat în același timp, deoarece cele două infecții apar simultan în corpul pacientului.
Tratamentul cu antibiotice trebuie administrat conform recomandării medicului și este necesar să îl finalizați dacă doriți să vă vindecați cât mai rapid. În plus, este interzis contactul sexual cel puțin șapte zile după terminarea tratamentului cu antibiotice. De asemenea, în cazul femeilor este recomandată o retestare la trei luni după tratament, fiindcă apare riscul de reinfectare.
Medicamente antivirale – Dacă aveți herpes sau HIV, este recomandat un medicament antiviral. Tratamentul va ține sub control infecția cu HIV timp de mulți ani. De asemenea, trebuie să știți că puteți fi purtător al virusului și îl puteți transmite, deși riscul este unul scăzut. Cu cât începeți mai repede tratamentul împotriva HIV, cu atât cresc șansele de a fi eficient. Dacă administrați medicamentele exact așa cum vi se indică, atunci este posibil să reduceți încărcătura virală din sânge.
În cazul infectării cu virusul uman Papillomavirus trebuie să știți că HPV poate fi tratat definitiv. Cele mai multe infecții cu HPV nu provoacă probleme grave de sănătate, iar corpul le poate elimina în doi ani. Tratamentul împotriva HPV este necesar doar dacă apar probleme la verucile genitale sau modificări ale celulelor din colul uterin.
Totodată, este important ca în cazul în care ați fost infectat cu o boală cu transmitere sexuală, să vă informați partenerii sexuali pe care i-ați avut în ultimele trei luni pentru realizarea unui control.
Lasă un răspuns