• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Top Story / Conform ISJ Bacău, aproape 20.000 de elevi din județ nu au acces la internet

Conform ISJ Bacău, aproape 20.000 de elevi din județ nu au acces la internet

Ella Craciun 30 aprilie 2020 6 comentarii

LikeShare

Anul școlar se va finaliza fără ca elevii să mai pună piciorul în sala de clasă, iar ministerul centralizează acum câți dintre ei au acces la un telefon, o tabletă sau un laptop și conexiune la internet pentru ca totuși cursurile să continue online.

Astfel, de la grădiniță până la clasa a XII-a, părinții raportează la ce mijloace de comunicare moderne au acces copiii lor. „Noi am transmis deja înainte de vacanță această raportare, dar cred că în această perioadă părinții au mai cumpărat dispozitive electronice. Din raportarea aceea, rezulta că aproximativ 80 la sută din populația școlară deținea un astfel de mijloc de comunicare. Până pe 4 mai, toate școlile trebuie să transmită situația actualizată la minister”, a declarat prof.Ida Vlad, inspector școlar general. 

Procentul celor care nu au acces la informația transmisă online este destul de mare, dacă luăm în calcul cei aproximativ 96 de mii de preșcolari și elevi. La un calcul simplu, asta înseamnă că 19.200 de elevi și preșcolari nu au cu ce accesa internetul.

Programul Euro 200, decalat

Pe lângă efortul financiar al părinților, Ministerul Educației derulează anual programul Euro 200 prin care elevii și studenții din familii defavorizate primesc suma de 200 de euro pentru a-și achiziționa calculator. Anul acesta înscrierile urmau să se încheie pe 17 aprilie, dar toate termenele au fost decalate, drept urmare încă nu se știe câți potențali beneficiari s-au înscris.

Potrivit calendarului inițial, elevii și studenții care vor depune cereri vor primi bonurile valorice în valoare de 200 de euro în perioada 27 iulie – 14 august 2020, iar între 27 iulie și 12 octombrie vor putea cumpăra calculatoarele. Sunt vizați copiii și tinerii dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei, iar ajutorul bănesc se va acorda o singură dată în cadrul unei familii, familii fiind considerate, pe lângă cele formate din soț și soție sau soț, soție și copiii lor necăsătoriți, și persoanele necăsătorite care locuiesc împreună cu copiii lor și ai fiecăreia dintre ele. În anul 2019, Ministerul a alocat județului Bacău 102.460 de lei pentru derularea programului Euro 200, iar potrivit datelor instituției 379 de elevi din tot județul ar fi primit banii. 

LikeShare

Din categoria: Educatie-Cultura, Top Story Etichete: acces internet scoala, elevi Bacau, tablete elevi

Reader Interactions

Comentarii

  1. Mihaela a zis

    30 aprilie 2020 la ora 11:11 am

    Nu este normal sa se faca scoala online atata timp cat nu dotezi pe toti elevii cat si pe profesori cu laptopuri si cu internet. Oare d-na ministru si ceilalti guvernanti fac serviciu cu propriul laptop ,masina, etc .Se mai poate spune in acest caz ca scoala mai este gratuita ?

    Răspunde
  2. radu a zis

    30 aprilie 2020 la ora 12:02 pm

    euro 200 e o gluma proasta. Nu are cine sa se incadreze la asta… In judetul bacau venitul minim garantat platit in martie 2020 e 271.68ron
    Sa te califici la euro 200 trebuie venit maxim de 250 ron de persoana.
    Cu un salariu minim si 3 persoane nu se incadreaza….

    https://www.edu.ro/19-aprilie-termen-limit%C4%83-pentru-depunerea-cererilor-%C3%AEn-programul-%E2%80%9Eeuro-200%E2%80%9D

    „Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se desfășoară şi în anul în curs. Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv.

    Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.”

    Răspunde
  3. ko a zis

    30 aprilie 2020 la ora 3:28 pm

    Si daca ar fi un singur elev fara ceea ce-i trebuie… scoala online nu ar trebui sa se tina! Randamentul elevului de 4-11 ani care nu are langa el un matur este foarte slab! Nu va mai imbatati cu apa rece….lumea are si alte ofuri pe langa casa!

    Răspunde
  4. Elena a zis

    30 aprilie 2020 la ora 4:04 pm

    In aceste conditii de lucru,de ce unii directori de scoli dau dovada de exces de zel cerandu-le profesorilor sau invatatorilor rapoarte detaliate prin care sa justifice activitatea online? Unii elevi s-au conformat acestui tip de invatamant,altii nu.Ce vina are profesorul ca elevii nu intra pe platforma sa lucreze?Si daca sunt elevi fara mijloace de a lucra online,cum poate justifica profesorul ca lucreaza cu ei?
    E ceva care se bate cap in cap aici!

    Răspunde
  5. Sorin a zis

    30 aprilie 2020 la ora 4:48 pm

    Sunt scoli in judet in care nu toti elevii au manuale si Isj nu a luat nicio masura. Ce sa mai ceri cu predarea on-line? O bataie de joc.

    Răspunde
  6. ... a zis

    10 mai 2020 la ora 8:08 pm

    Cum isi pot face profesorii planificarile si multele materiale de zi cu zi fara calculator ?
    Este absurd sa motiveze un profesor ca nu are cu ce lucra ! Practic in ziua de azi nu poti fi profesor sau invatator fara calculator ! Despre elevi este alta poveste ! Lipsa semnalului in anumite zone va ramane insa o problema si pentru unii si pentru altii !
    In ceea ce-i priveste pe parinti …e curios cum se simt depasiti in conditiile in care majoritatea ii judeca pe profesori si-i acuza de incompetenta ! Au ocazia acum sa-si dovedeasca competentele de dascali ( nu cu norma intreaga ! ).

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

 

Ultimele articole

Petru Umbrărescu, primul pilot român care câștigă o etapă din Campionatul Mondial de Anduranță

Razie de noapte la Târgu Ocna. Polițiștii au dat 32 de sancțiuni

62 de permise de conducere reținute de polițiști pentru viteză excesivă. Doi șoferi, surprinși de radar cu 134 km/h și 144 km/h în localitate

OPINIE. Blocuri în Parcul Catedralei, faza trocului imobiliar

VIDEO – Autostrada A7, sectorul Focșani – Bacău, construit de Umbrărescu. Vezi care este stadiul lucrărilor și când trebuie deschisă circulația!

Loc de muncă la Răcăciuni, județul Bacău

14 iulie 2025

Loc de muncă la Răcăciuni, județul Bacău

13 iulie 2025

S.C. Reciclare deşeuri sticlă de ambalaj angajează pentru punctul de lucru din Răcăciuni

12 iulie 2025

S.C. Reciclare deşeuri sticlă de ambalaj angajează pentru punctul de lucru din Răcăciuni

11 iulie 2025

Ultimele comentarii

  • Crom 21 la 62 de permise de conducere reținute de polițiști pentru viteză excesivă. Doi șoferi, surprinși de radar cu 134 km/h și 144 km/h în localitate
  • Marius P la 62 de permise de conducere reținute de polițiști pentru viteză excesivă. Doi șoferi, surprinși de radar cu 134 km/h și 144 km/h în localitate
  • Mihai la VIDEO – Autostrada A7, sectorul Focșani – Bacău, construit de Umbrărescu. Vezi care este stadiul lucrărilor și când trebuie deschisă circulația!
  • Vasile la VIDEO – Autostrada A7, sectorul Focșani – Bacău, construit de Umbrărescu. Vezi care este stadiul lucrărilor și când trebuie deschisă circulația!
  • Novac Iulian la VIDEO – Autostrada A7, sectorul Focșani – Bacău, construit de Umbrărescu. Vezi care este stadiul lucrărilor și când trebuie deschisă circulația!

Cabinet parlamentar PNL

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PSD

Cabinet parlamentar AUR

Găzduit de Simplenet

Copyright © 2025 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău