Angajatii din mediul urban si rural au noi sanse de recalificare in domenii atractive de activitate, odata cu lansarea, ieri, a proiectului „Instruirea, calificarea si certificarea rezultatelor invatarii anterioare in domenii de succes – Calea spre un viitor mai bun”. Proiectul se deruleaza prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU si a atras o finantare europeana de doua milioane de lei. Cursurile de calificare, derulate prin intermediul SC Arhiproiect, in parteneriat cu Facultatea de Inginerie a Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau si comuna Dofteana, au girul tuturor institutiilor statului. Persoanele eligibile pentru acest proiect sint angajatii, membrii unei Asociatii Familiale sau persoanele fizice independente. Cursurile vizeaza recalificarea in cinci meserii, structurate pe trei niveluri, in functie de educatia scolara. Pentru cel mai inalt nivel de calificare – nivelul 3 – destinat absolventilor de liceu, sint disponibile 72 de locuri in meseria de tehnician lucrari edilitare (1.080 de ore de curs pe parcursul a sapte luni), 48 de locuri pentru meseria de tehnician urbanism si amenajarea teritoriului (1.080 ore de curs in sapte luni) si 24 de locuri pentru meseria de asistent de gestiune (1.080 de ore de curs in sapte luni). Cursurile pentru nivelul 3 de calificare se vor desfasura la sediul Arhiproiect, din Bacau.
La nivelul 2 de calificare, destinat absolventilor de invatamint obligatoriu, sint disponibile 56 de locuri pentru meseria de dulgher-timplar-parchetar (720 ore in cinci luni). Nivelul 1 de calificare este destinat persoanelor care dovedesc doar ca stiu sa scrie si sa citeasca, iar cursurile sint destinate pentru 56 de angajati, ce vor obtine calificarea de brutar (360 ore in trei luni). Cursurile pentru nivelurile 2 si 1 se vor desfasura in satul Dofteana, din comuna Dofteana. Certificatele de calificare obtinute sint recunoscute la nivel national, iar absolventii vor primi si consiliere in privinta posibilitatilor de angajare in noile meserii.
De mentionat ca persoanele acceptate pentru cursuri nu platesc scolarizarea, ba chiar vor primi si subventii de studii, care le vor suplimenta veniturile din activitatea curenta pe care o desfasoara in paralel. Astfel, pentru nivelul 3, un numar de 144 de cursanti vor primi cite 1.100 lei de persoana, la nivelul 2 se vor acorda 900 lei/persoana pentru 56 de cursanti, iar la nivelul 1 se vor acorda 700 lei/persoana pentru 56 de cursanti. La final, cei mai buni trei cursanti vor primi si premii in bani. Relatii suplimentare despre aceste cursuri se pot obtine de la SC Arhiproiect, str. Martir Horea bl.15, ap.1, telefon 0234/510.376. (Ovidiu PAULIUC)
Lasă un răspuns