Apreciem că în condițiile ticăloșirii grave a moravurilor din țara noastră, cînd slugărnicia față de străini a fost ridicată la rangul de politică de stat, criticile unor voci din mass-media au devenit ofense aduse Puterii, care nu se gîndește, însă, că toți străinii (indiferent de zîmbetul lor de circumstanță) sînt lacomi și dușmănoși față de sărmanii români. Nu-i mai puțin adevărat că trăim o tristă epocă de calomnii și minciuni pentru a fi protejată clientela politică față de opinia publică. Nu mai avem criterii morale comune. PSD-ul, acest colos cu picioarele de lut, și-a plăsmuit alte criterii, probabil, după chipul și asemănarea șefilor săi. Din acest motiv și din multe altele trebuie să spunem oamenilor și afurisitul de adevăr. Indiferent cum arată el și cîtă alergie poate produce unor oameni politici, care măsoară realizările guvernului cu inventarul bunurilor dobîndite prin fraudă (ori alte inginerii economice) datorită lui. Lumea de astăzi e plină de profitori ai tranziției, ce exploatează la maxim nenorocirile celor mulți, care pe parcursul vieți lor au contribuit la tot ce s-a clădit și s-a realizat în această țară! Ce-au ajuns acești oameni care nu mai au muncă în țara lor?… Niște piese pe masa de șah a Guvernului! Niște paria! Niște oameni care trăiesc în virtutea inerției, blestemîndu-și și ziua în care s-au născut!
Pe de altă parte, urmînd traiectoria politicii partidului de guvernămînt, observăm că cei care ies mai des la „rampă” în ultimul timp și-au confecționat o mască de automulțumire și triumf pentru a fi mai credibili cînd vorbesc despre acea „economie de piață funcțională”, verdict controversat de mai marii UE. Poate așa o fi în viziunea guvernanților, care se joacă cu noi de-a alba-neagra fiindcă așa le dictează interesele electorale. În viziunea noastră, însă, a poporului, este ca și cum ne-am privi în niște oglinzi false, care ne arată mai tineri și mai frumoși, dar cînd vine momentul adevărului ne îngrozim de ce vedem. Și cum să nu se îngrozească poporul cînd se simte ca un miel rătăcit în mijlocul unei haite de lupi hămesiți, sau ca într-o barcă ce-a început să ia apă?
Pentru a avea cu adevărat o economie de piață funcțională n-ar fi de-ajuns doar eradicarea corupției și reforma Justiției, ori a altor ministere, ci revigorarea industriei în primul rînd, ca să avem și noi ce exporta, nu să rămînem doar o simplă piață de desfacere pentru alții, ca acum! În stadiul actual ce avem noi de vînzare? Doar mînă de lucru bună și… prostituate. Fiindcă industriei noastre i s-a cîntat prohodul! Ce s-a ales de combinatele județului Bacău, de I.M.U., de fabricile de postav, de cea de încălțăminte, de „Letea”, de rafinării? Unele au încăput pe mîinile unor șarlatani, iar de altele s-au ales praful și pulberea! Și asta numai la nivelul unui județ, dar la nivelul întregii țări? Așa stînd lucrurile, mai putem crede, oare, că avem o economie de piață… funcțională? Să fim serioși! Prea ne cred proști guvernanții noștri, a căror stea a început să pălească, fiindcă în cei trei ani de guvernare au pus și ei umărul la prăbușirea României în mizerie și haos!
Pornind de la o premisă fundamentală, putem spune că ce n-a reușit Valev în 1964, cu planul lui de complex interstatal în cadrul C.A.E.R-ului, prin care România ar fi pierdut jumătate din economia țării, au reușit monopolurile străine cu ajutorul politicienilor români (care și-au primit partea leului), ca în numai cîțiva ani să ne demoleze toată economia. S-o pună pe chitici! Și pentru ca jocul de-a alba-neagra să fie complet, se pare că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență pentru a anula datoriile unităților privatizate de clientela sa politică. Halal economie de piață „funcțională”! Și culmea ar fi ca unii chiar să creadă o asemenea gogoriță! Ferească-ne Dumnezeu să fie așa! (Aurel BERARU)
Lasă un răspuns