Neculai Ghiurcănaș, din Moinești, își construise în bucătăria de vară o afumătoare metalică, ce fusese lipită de unul dintre pereți. Cum omul avea mai multă carne proaspătă în casă și pe căldurile acestea risca să se strice repede, a decis s-o afume pentru o conservare de durată. Așa că și-a așezat carnea în afumătoare, a făcut foc, dar a uitat să mai verifice din cînd în cînd ce se mai întîmplă acolo. Focul a fost însă suficient de puternic că să producă supraîncălzirea pereților și să ia foc și magazia, dar și gospodăria vecinului Dumitru Boatcă, aflată în imediata apropiere a afumătorii lui Ghiurcănaș. Focul s-a extins apoi și la locuința lui Boatcă, acesta suferind mai multe pagube decît proprietarul afumătorii. „De la locuința familiei Boatcă au fost distruse de flăcări magazia de aproximativ 30 de metri pătrați, dar și aproximativ 90 de metri pătrați din acoperișul casei. De la proprietarul afumătorii, Neculai Ghuircănaș, au ars aproximativ 30 de metri pătrați din bucătăria de vară unde era construită afumătoarea. Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii de la Secția Moinești, cu o autospecială. Ei au fost ajutați de încă două autospeciale aparținînd Serviciului privat de pompieri ai orașului Dărmănești și Rafinăriei Dărmănești”, ne-a declarat maiorul Volodia Tisescu, ofițerul de relații cu presa al Grupului de Pompieri militari Bacău. Pagubele au fost estimate la aproximativ 60 de milioane de lei. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns