• conducerea CET va încheia un acord cu Sofert Bacău pentru preluarea, în caz de avarie, a activității de furnizare a agentului termic
După ce timp de mai bine de cinci luni locatarii racordați la sistemul de distribuție al CET au avut arte de apă caldă doar dacă și-au încălzit-o pe aragaz, de săptămîna viitoare, miraculosul lichid va reîncepe să curgă la robinetele băcăuanilor. Vasile Drăgușanu, directorul general la SC CET SA, a anunțat ieri că proagramul de furnizare al apei calde va fi reluat din data de 10 octombrie, urmînd ca, zece zile mai tîrziu, să se înceapă și distribuția căldurii. „Furnizarea agentului termic depinde, însă, de temperaturile exterioare. Dacă așa cum spune legea, în trei nopți consecutiv vor fi înregistrate temepraturi mai mici de zece grade Celsius, putem relua furnizarea căldurii chiar și mai devreme de această dată”, a declarat Vasile Drăgușanu. El a mai precizat că în primăvara acestui an, unitatea a fost preluată în adiministrarea Consiliului Local cu un debit de aproape 126 de miliarde de lei. „Din acest debit, 121 de miliarde era reprezentat de facturile neachitate ale locatarilor, iar 21 de miliarde ale agenților economici. Din primăvară și pînă acum s-a reușit recuperarea a mai bine de 45% din acest debit. Fără să facem din asta un titlu de laudă, putem spune că procentul de recuperare a datoriilor este mai mare decît la Termloc”, a mai precizat directorul CET.
La această oră, în depozitele unității se află aproximativ 70% din totalul combustibilului necesar pentru iarna următoare. În condițile în care va fi suplimentată cantitatea de gaz metan, CET ar putea ieși din iarnă chiar și cu această cantitate de cărbune existentă acum în depozitele unității. Cît privește situația reviziilor și reparațiilor, Vasile Drăgușanu a precizat că acestea au fost efectuate într-un procent de aproximativ 90% pentru utilajele aflate în interiorul unității, urmînd ca în perioada următoare să fie încheiate și reviziile la punctele termice. „Cel mai important lucru este că pînă la sfîrșitul acestui an vor fi înlocuite, în întregime, schimbătoarele de căldură necesare pentru prepararea apei calde din toate punctele termice”, a mai spus Vasile Drăgușan. Pentru a nu se mai repeta situațiile înregistrate în anii trecuți, cînd, din cauza unor avarii la singurul turbogenerator aflat acum în funcțiune, conducerea CET intenționaează să încheie un acord cu Sofert Bacău. În cazul în care vor fi înregistrate avarii, Sofert ar urma să preia activitatea de distribuție a agentului termic pînă cînd CET își va remedia defecțiunile. (E.SOLOMON)
Lasă un răspuns