La Cercul Militar Bacău a fost lansată cartea mr. Dan Căldăraru: „Ipoteze în scenariile de război – comunicarea subliminală, proiecția holografică”. Că această apariție reprezintă ceva cu totul aparte și deosebit de interesant rezultă chiar din prefața semnată de Ștefan Radu, intitulată „Nici războaiele nu mai sînt ca altădată…”. Și așa este, se vede clar în această „Eră a Informațiilor”.
Sînt azi studii despre „știința zvonurilor”, despre „comunicarea subliminală (cea finalizată la un nivel de percepere sub valoarea normală) și despre holografiere, prin care se obțin imagini în plan tridimensional datorită folosirii pe scară largă a laserelor. La întrebarea: cum vor fi conflictele viitorului?, răspunsul este unul singur: prin manipularea informațiilor. Pentru că informațiile – exploatate, dar și dirijate corespunzător – pot cîștiga războiul.”
Foarte important de reținut este că nu doar pe acest plan – al războiului – ci și în viața curentă, informația este decisivă; corect exploatată și eficient folosită, asigură succesul, blocată pe flux – din rea voință sau din prostie – înseamnă catastrofă.
Extrem de interesante sînt considerațiile autorului asupra folosirii muzicii ca mijloc de manipulare a psihicului uman. În primul rînd – de către marile agenții americane de presă: Associated Press, United Press, New York Times etc. Autorul ne mai inițiază în spionajul prin telepatie și în războiul psihologic.
Evenimentele din 11 septembrie 2001, urmate, firesc, de campania anti-teroristă la scară globală, sporesc, logic, utilitatea lucrărilor de genul celei analizate aici. În ea, dar și în altele cu aceiași incitantă și foarte actuală tematică, cititorii vor găsi informații de mare interes, lărgindu-și totodată orizontul cunoașterii. (Viorel GIURGIU)
Lasă un răspuns