Deputatul băcăuan Cristian Ichim a participat ieri la Conferința internațională ”Educația în era digitală” organizată de Universitatea Danubius din Galați. Obiectivul acestei conferințe a fost de a crea un spațiu prietenos și interactiv de dezbatere pe teme importante precum: creativitatea și inovarea în tehnicile de învățare, integrarea procesului de învățare într-un mediu virtual prietenos și accesibil, rolul inteligenței artificiale în procesul de învățare, precum și integrarea digitalizării în cât mai multe etape de învățare a copiilor și adulților.
Noile tehnologii au un rol din ce în ce mai important în toate aspectele vieții noastre. Educația este domeniul care are cel mai mult de câștigat, dacă reușim să integrăm digitalizarea în procesul de învățare continuă, indiferent de vârsta pe care o avem.
În activitatea mea parlamentară siguranța și educația rutieră reprezintă priorități legislative. Educația rutieră reprezintă o componentă importantă a pregătirii copiilor pentru viață, fiind singura modalitate eficientă de a imprima tinerei generații un comportament rutier corect, menit să diminueze riscul de implicare al acesteia în accidente de circulație. Fie că mergem pe jos sau cu un mijloc de transport, respectarea regulilor de circulație trebuie făcute cu responsabilitate, seriozitate şi atenție pentru a contribui la creșterea siguranței rutiere.
În intervenția mea în cadrul acestei conferințe am discutat mult despre rolul digitalizării în educația și siguranța rutieră. Soluțiile inteligente de trafic înlocuiesc deja soluțiile în abordarea tradițională, având ca rezultat drumuri mai sigure și o experiență în trafic cu mult mai puțin stres. Tehnologia ne ajută să îmbunătățim nivelul de siguranță al autoturismelor noastre. Cu ajutorul inteligenței artificiale putem găsi soluții pentru a ne transforma comunitățile în orașe inteligente.
Analizând tiparele și comportamentele specifice unui oraș, cum ar fi numărul și tipul de vehicule în trafic, punctele aglomerate pe drum, orele de vârf și zonele în care se produc opriri de trafic, se pot crea noi protocoale de intervenție și noi regulamente pentru a reduce semnificativ numărul de accidente. Prin inteligență artificială orașele pot implementa diferite aplicații care duc la o mai bună gestionare a resurselor în trafic și la realizarea unei planificări corecte. Soluțiile inteligente de trafic, care preiau un rol pro activ în prevenirea accidentelor de circulație, ajută la scurtarea timpului de răspuns prin avertizare în eventualele situații de accident.
Educația rutieră are ca scop consolidarea acestor noțiuni prin formarea abilităților și a comportamentului responsabil cu privire la trafic. Avem nevoie de urgență de o viziune modernă și integrată asupra siguranței rutiere. Cea mai bună soluție este să investim în educație.
a declarat Cristian Ichim
Lasă un răspuns