Deputatul Cristian Ichim (USR PLUS Bacău) a dat publicității o declarație referitoare la obligațiile pe care România și le-a asumat prin PNRR, pentru reducerea, până în 2030, cu 50% a deceselor survenite în urma accidentelor rutiere față de nivelurile din 2019.
„Pe hârtie e totul foarte bine conturat, dar în practică s-ar putea să avem probleme la respectarea termenelor”, a avertizat parlamentarul băcăuan:
PNRR reprezintă o oportunitate fantastică pentru România. Un tren venit la momentul potrivit și care nu a fost ratat.
Dar, din punctul meu de vedere, greul abia acum începe. Pentru că nu pot subestima capacitatea actualei coaliții de guvernare de a-și da cu stângul în dreptul sau de a sabota voit unele proiecte.
E nevoie de multă muncă și seriozitate pentru a realiza pachetul de siguranță rutieră din PNRR și de respectarea strictă a termenelor din planul de acțiune (managementul lucrărilor).
Pe hârtie e totul foarte bine conturat, dar în practică s-ar putea să avem probleme la respectarea termenelor.
Reformele pe care țara noastră s-a angajat să le facă din banii obținuți prin PNRR vor duce cu siguranță la un transport sustenabil.
Coaliția de guvernare trebuie să se mobilizeze cât mai repede și să elaboreze Noul Cod Rutier care vizează modificarea legislației privind siguranța rutieră (monitorizarea, asigurarea respectării regulilor și sancțiunile aplicabile pentru încălcarea normelor de siguranță rutieră).
Toate acestea sunt cuprinse în proiectul de lege pe care eu l-am depus în Parlament. Așadar, idei sunt. Ele trebuie doar adoptate și aplicate.
Noua legislație privind siguranța rutieră are ca obiectiv reducerea, până în 2030, cu 50% a deceselor survenite în urma accidentelor rutiere față de nivelurile din 2019.
Până în 2025 avem ca țintă reducerea cu 25% a numărului de victime ale accidentelor rutiere produse în fiecare an față de 2019.
Toste acestea pot fi realizate printr-un sistem de monitorizare a încălcărilor legislației rutiere prin mijloace automate (camere video pe care le-am propus în proiectul meu), revizuirea regulilor de circulație și sancțiuni mai mari pentru încălcarea legii.
Vor contribui la reducerea numărului accidentelor rutiere și cele 1.000 de sisteme de monitorizare a vitezei, 300 de radare mobile și 500 de camere video pentru înregistrarea automată a încălcărilor legislației rutiere.
Potrivit angajamentului pe care România și l-a asumat prin PNRR, acestea trebuie să fie instalate și funcționale până în 2024.
– Cristian Ichim, deputat USR PLUS Bacău
Votantul a zis
Cred ca în PNNR trebuia trecut realizare conditiilor de trai decente pentru locuitorii din mediul urbani si rural ai Romaniei. Alimentare cu apa rece și calda, asigurarea căldurii în locuințe, scoli și spitale , transport public decent, străzi asfaltate, parcări amenajate (chiar și plutitoare), egalitate de sanse (nu de gen) etc sunt necesități normale care le-am dori și în Bacău.
Dar nu! Domnul deputat ne transmite, prin comunicate de presa, viziunea generala a domniei sale despre toate și nimic. Cu o exprimare copiată din „Scanteia” ne poarta prin reforma școlară și educațională, reforma sanitara și chiar judiciara. De 14 luni, de când reprezintă Bacăul în Parlamentul Romaniei, nu s- a implicat în rezolvarea problemelor locale.
Azi, când vicele USR-ist il acuza pe primarul USR-ist de toate relele ( lipsa apa, concursuri aranjate, fraternizarea cu dusmanul și exilarea blogarasului), așteptam ca domnul deputat sa explice cum e cu lipsa apei, ce înseamnă predare parțială , recepție finala, cum se returnează garanția de buna execuție, de ce nu se respecta programul electoral, angajarea membrilor de partid în primărie și instituțiile subordonate, de ce spitalul municipal nu e funcțional, dar primim o noua promisiune despre CUM VA FI .
La 30.000 lei/luna (indemnizatie + suma forfetara) poți visa la cai verzi pe pereți.
Ardei a zis
Comunicare deficitara, minciuni prin ascunderea adevarului la toate nivelurile: CRAB, Primarie, CJ, fiecare arunca vina pe altcineva – tipic romanesc – nimeni nu pateste nimic, nu se lasa cu demisii, sanctiuni sau chiar puscarie pentru lucrari prost facute sau mult intarziate. Romania anilor 2022 este profund corupta, cei care ar trebui sa faca ceva sau sa-i controleze pe cei care ar trebui sa faca ceva sunt mituiti cu salarii babane, sporuri multe, pensionari la tinerete si pensii speciale. Cetatenii sunt in adormire, cei cu putere financiara si-au construit case prin imprejurimile orasului, au puturi si nu-i afecteaza tevile sparte. Cetatenii din oras, o mica parte le taraie ceva apa, restul accepta situatia. Tinerii si nu numai ei, cei mai curajosi, pleaca din tara. Cei ramasi plang dupa cei plecati, dau vina pe politicieni, pe care de fapt ei i-au ales si prin lipsa actiunilor civice, acestia (politicienii) au ajuns in asa hal de nesimtire, nepasare, caracter si calitate umana. Repetentii din clase au intrat si intra in politica, ca sa faca avere. Alta solutie nu au, au gasit aceasta cale, mituiesc, corup, ung si se gudura pe langa oricine trebuie ca sa-si atinga scopul. Nimeni nu protesteaza fizic, doar pe „net”, e comod si laș. Pana cand nu se ia atitudine nu se vor face schimbari majore in modul de lucru al administratiilor locale si centrale.
Dupa 32 de ani se pare ca mimarea democratiei nu mai tine, politicienii nostri si-au aratat „valoarea”. Transparenta zero, empatie zero, caracter zero. Prostii sunt aburiti 2-3 saptamani inainte de alegeri, apoi 4 ani uitati, mintiti si batjocoriti.
P.S. ZDBC, aveti sange in pompita sa publicati asta?