Elevii băcăuani și familiile acestora trebuie să se prtegătească de noi schimbări în ceea ce privește educația, întrucât anul 2014 aduce noi schimbări în sistemul de învățământ.
În urma ședinței de Guvern de la finele lunii decembrie 2013, a fost adoptată o ordonanță prin care Legea Educației Naționale a suferit modificări, una dintre acestea fiind menținerea duratei de patru ani pentru ciclul gimnazial și pentru liceu, eliminându-se astfel forma propusă spre implementare prin adoptarea Legii nr. 1/2011, prin care se prevedea trecerea clasei a IX-a în învățământul gimnazial și, ca atare, reducerea învățământului liceal la trei ani. Prin același act normativ însă, a fost crescută durata învățământului obligatoriu de la 10 la 11 ani. Aceasta, ca urmare a menținerii duratei de patru ani a liceului, dar introducerea, obligatoriu, a clasei pregătitoare.
Câteva precizări au fost aduse, prin actul normativ aprobat, legate de evaluările la clasa pregătitoare. Astfel, „elevii din clasa pregătitoare NU vor fi evaluați prin note sau calificative”.
Alte modificări au fost aduse la capitolele subvenții acordate pentru școlarizarea elevilor proveniți din grupuri defavorizate, reglementarea tarifelor privind transportul local în comun al elevilor sau modalitatea de utiliziare a resurselor financiare la nivelul unităților de învățământ.
GOE a zis
Si pentru ce d….u se „pregatesc” elevii de la „pregatitoare” daca nu vor fi evaluati nici prin note, nici prin calificative?? Deci n-au nicio treaba cu invatamantul primar! Dimpotriva! Le mai trebuie un an sa se pregateasca pentru evaluarea prin calificative!!
ioana a zis
Se pregatesc sa vada aceeasi mutra de cadru didactic cinci anu la rand!