• Agenția Teritorială a Taberelor organizează petreceri doar la Dărmănești și Sălătruc • un minisejur de trei zile costă 1,5 milioane de lei de persoană • Direcția de Sănătate Publică spune că va interzice petrecerile în tabere dacă măsurile de igienă nu vor fi respectate
Crăciunul este, prin tradiție, o sărbătoare care se petrece în familie, cei mai mulți dintre noi scoțîndu-și pîrleala de Revelion, cînd orice colțișor care ar putea găzdui o petrece este luat cu asalt. Și asta în ciuda prețurilor cel puțin piperate practicate de majoritatea stațiunilor. În aceste condiții, ofertele ceva mai rezonabile ca preț, precum cea a Agenției Teritoriale a Taberelor și Turismului Școlar (ATTTS) Bacău, trezesc interesul fără prea mare greutate. De altfel, în acest moment, cele 70 de locuri pe care le oferă tabăra de la Dărmănești pentru petrecerea de Anul Nou au fost ocupate în totalitate. Prețul unui minisejur, care începe pe 30 decembrie și se termină pe 2 ianuarie, a fost fixat la 1,5 milioane de lei de persoană, preț ce include cazarea, masa festivă de Revelion și masa de prînz din prima zi a anului 2003.
Cea de-a doua locație în care ATTTS Bacău organizează petreceri de Revelion este tabăra de la Sălătruc. Închisă înainte de finalul sezonului de vară din cauza unui scandal provocat de o toxinfecție alimentară, tabăra va fi redeschisă oficial la începutul lunii viitoare, după ce, acum, ea se află, potrivit declarațiilor profesorului Nicu Harasemciuc, directorul ATTTS Bacău, într-un proces de renovare. „Am investit în tabăra de la Sălătruc aproximativ 500 de milioane de lei, pentru a schimba și moderniza tot ce înseamnă bloc alimentar. Tot acum, am zugrăvit camerele și am schimbat mobilierul”, ne-a declarat directorul Harasemciuc. De altfel, conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) a trimis deja, potrivit doctoriței Angela Aflorei, director adjunct al DSP, o adresă către Adminsitrația Taberelor prin care „le-am atras atenția că nu vom fi de acord cu organizarea Revelionului, dacă taberele nu vor corespunde din punct de vedere sanitar”.
Un al doilea efect al scandalului din vară a fost schimbarea administratorului taberei, locul lui Nicolaie Văcărașu fiind luat de Sorina Ciubotaru, care se ocupă și de administrarea taberei de la Geamăna. De Revelion, la Sălătruc vor putea petrece 50 de oameni, jumătate din locuri fiind deja ocupate. Cît privește celelalte patru tabere din județ aflate în custodia ATTTS – Valea Budului, Poiana Sărată, Geamăna și Valea Uzului – acestea sînt sezoniere și, pe perioada iernii, sînt închise. Ultima ar fi putut, totuși, să ofere 30 de locuri, dar conducerea „taberelor” a renunțat să mai organizeze Revelionul aici, din cauza „numărului foarte mic de locuri și a riscului de blocare a drumului de acces către tabără, în cazul unei ninsori mai abundente”, după cum ne-a explicat directorul Nicu Harasemciuc.
Oferta pentru Anul Nou a ATTTS cuprinde însă și tabere din alte șase județe ale țării. Astfel, elevii, profesorii și studenții băcăuani pot alege să-și petreacă noaptea dintre ani în tabere din județele Alba, Maramureș, Neamț, Hunedoara, Botoșani și Suceava, costurile variind între 800.000 de lei și 1,6 milioane de lei pentru o persoană.
Taberele nu au căutare în perioada Crăciunului
ATTTS Bacău are oferte și pentru Crăciun, atît tabăra de la Dărmănești, cît și cea de la Sălătruc putînd primi elevi și în perioada 23 – 29 decembrie. Sejurul costă tot 1,5 milioane de lei, în preț fiind inclusă și o masă festivă de Crăciun. Cu toate acestea, directorul Harasemciuc a recunoscut că nu se așteaptă la un număr prea mare de cereri pentru perioada respectivă. „Crăciun este, de regulă, o sărbătoare care se petrece în familie. De altfel, perioada aceasta nu a fost foarte solicitată nici în anii anteriori”, a recunoscut șeful de la Tabere. În plus, la Sălătruc va fi organizată și o a treia serie, în perioada 3 – 10 ianuarie în tabără urmînd să sosească circa 50 de sportivi din Onești. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns