Dosarul Rafo-Carom, in care sint judecati Ovidiu Tender, Marian Iancu si alte patru persoane, va fi judecat in continuare de Tribunalul Bucuresti, dupa ce la sfirsitul saptaminii trecute Curtea de Apel Bucuresti a decis ca dosarul sa nu fie restituit la procurori pentru refacerea rechizitoriului.
Curtea de Apel Bucuresti a decis continuarea judecatii de catre Tribunalul Bucuresti a dosarului si a admis recursul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care contestase trimiterea dosarului la procurori pentru refacerea rechizitoriului. La sedinta de judecata, avocatii lui Tender au formulat o exceptie de neconstitutionalitate, care a fost, insa, respinsa pentru ca nu avea legatura cu acest dosar. Mai mult, acestia au cerut trimiterea dosarului la Parchetul ICCJ pentru refacerea sa. De partea cealalta, procurorul de sedinta a cerut continuarea judecarii dosarului Rafo-Carom de instanta Tribunalului Bucuresti. Tribunalul a decis, la jumatatea lunii noiembrie, returnarea dosarului Rafo-Carom catre procurori pentru refacerea rechizitoriului. Instanta a motivat decizia invocind prevederile Conventiei Europene a Drepturilor Omului, adica dreptul la un proces echitabil. In acest dosar, Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni economice, alaturi de Marian Alexandru Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaureanu si Bogdan Salajan.
Aminari repetate
Tribunalul Bucuresti a aminat sentinta in dosarul „Rafo-Carom”, anul trecut, la cererea Rafo Onesti, parte civila in proces, careia instanta i-a cerut sa precizeze daca se considera parte vatamata si care este prejudiciul creat si solicitat. Procurorii sustin ca grupul celor sase este unul de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase. Sint incriminate contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu societatea Carom, dar si relatii comerciale considerate nelegale derulate intre societatea VGB Impex Bucuresti si Rafo. Lui Ovidiu Tender i s-a interzis, la un moment dat, sa paraseasca tara. Interdictia a fost instituita din momentul eliberarii lui Tender din arest preventiv, pe 28 august 2006. Pentru revocarea ei, Tender a invocat atunci motive legate de coordonarea afacerilor din strainatate. Omul de afaceri este cercetat in dosarul Rafo-Carom pentru infractiunile de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu. Prejudiciul stabilit de anchetatori se ridica la aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi.
Lasă un răspuns