Zona rezidentiala Lilieci, din preajma Municipiului Bacau, spatiu rural in comuna Hemeius foarte cautat de cei care isi doresc o locuinta ” la tara” sau o casa de vacanta, s-a imbogatit cu o pensiune de patru stele. Aceasta este rodul unui proiect cu finantare europeana, aplicat prin Programul National de Dezvoltare Rurala si finantat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). In valoare de aproape doua milioane de lei, proiectul tocmai a fost finalizat si a permis introducerea in circuitul turistic si de loisir (de petrecere a timpului liber) a ceea ce se numeste, acum, „Margo Lounge & Business Resort”.
La Pensiunea Margo ajungi, din Bacau, in numai 15 minute. Reperele pe care trebuie sa le urmaresti sint la indemina: de pe Drumul National 15 Bacau-Piatra Neamt vezi, imediat in stinga, Parcul Dendrodologic Hemeiusi. Vizavi, retrasa la 70 de metri de sosea, intre livezi tinere de meri, zvelta, echilibrata, cu o arhitectura care sugereaza linistea locului, se afla pensiunea. Am remarcat aceste detalii in ajun de Martisor, cind iarna inca nu se dadea plecata, dar mi-am imaginat imediat cum poate fi locul acesta primavara sau vara si cu ce frumos lied ai putea compara pensiunea in festivalul simfonic al toamnei. Dar, surprizele mari apar imediat ce treci pragul pensiunii. De la parter, unde au fost amplasate receptia si restaurantul, sesizezi stilul rustic al constructiei si al decoratiunilor, imbinat cu un modernism moderat, dar eficient. Arhitectul proiectului a avut gust bun si a dat interioarelor, de la scara de lemn masiv, pina la grinzile aparente, intimitatea de care ai nevoie dupa tumultul cotidian citadin. Sau, asa cum spun chiar gazdele de la Lilieci, „s-a abordat ideea de ospitalitate intr-o maniera noua, dar bazata in special pe respectul, atentia si confortul oferit oaspetilor care ne trec pragul.”
Proiectul pentru construirea pensiunii a fost aplicat, practic, de un start-up, o societate noua, Miatur srl Bacau, care a creat astfel 16 noi locuri de munca. Oferta complexa plaseaza afacerea in zona first class, de unde si clasificarea de patru stele hoteliere. Segmentul „lounge” cuprinde cele 15 camere (5 Duble, 4 Matrimoniale, 3 Twin si 3 Garsoniere), dotate cu mobilier de lemn de nuc sau cires, fiecare cu balcon. Pentru segmentul de business, o sala de 20 pina la 50 de locuri, cu toate dotarile tehnice necesare se numeste „Sala de conferinte”, iar pentru SPA (Centrul Wellness) sint pregatite doua saune (una turceasca si una finlandeza), sali de masaj si fitness. Loisirul este completat de piscina si terenul de tenis din spatiul exterior, iar restaurantul (de 100 de locuri) are o concurenta serioasa in „Odaia moldoveneasca”, dotata cu mobilier de lemn, dar si cu obiecte de artizanat achizitionate, prin proiect, numai de la mesteri populari cu certificate de notorietate: cergi si scoarte populare si vesela traditionala (oale si farfurii de lut, decorate ecologic, inclusiv vesela de lemn, pentru amatorii de autentic). Evident, de aici nu putea lipsi Crama. Varianta estivala a spatiilor de alimentatie publica este, insa, Terasa de vara, cu 120 de locuri. Managerul pensiunii si al proiectului, Margareta Mironeasa, recomanda, pentru orice eveniment (prinzuri sau cine intime ori simple cocktail-uri, petreceri corporate si private, zile de nastere si onomastice, nunti, botezuri sau seri tematice) preparatele din bucataria traditionala si mediteraneana.
Nota de loisir este intregita de vecinatatea Parcului Dendrologic, cu peste 1.300 de specii de arbori si arbusti si 600 de specii de trandafiri, de Conacul Cantacuzino-Pascanu-Waldenburg de aici (Castelul Rosu), dar si de Lunca Bistritei si de Lacul Lilieci, un splendid habitat natural unde convietuiesc specii diverse de pasari si animale, un loc potrivit pentru pasionatii de pescuit.
Lasă un răspuns