Elevii de la patru clase I, a III-a, a IV-a și a VI-a de la Colegiul Național „Ferdinand I” și-au rupt puțin din timpul obișnuit alocat programei școlare, în aceste zile, pentru a arăta că știu și că le pasă de hrana de zi cu zi și despre faptul că un regim alimentar adecvat contribuie în mod esențial inclusiv la menținerea sănătății minții.
În contextul în care în aceste zile, mai exact pe 16 mai, s-a marcat Ziua Internațională a Alimentației Sănătoase („Food Revolution Day”), campanie inițiată de Jamie Oliver care și-a propus să intre în Cartea Recordurilor cu ajutorul a peste 1.000.000 de oameni din lume să gătească sănătos odată cu el, elevii de la colegiul amintit și-au unit forțele contribuind în felul lor la scopul propus de celebrul „bucătar”.
Sub coordonarea învățătoarelor Antonina Gheorghiu, Margareta Vătămănescu și Anișoara Țintaru, elevii au desfășurat astfel, cu bucurie, o serie de activități cu specific și au gătit sănătos. „Prin astfel de acțiuni – ne-a spus prof. Nicoleta Nistor de la Colegiul «Ferdinand», coordonatoarea evenimentului – ne dorim să-i educăm pe copii să adopte un stil de viață sănătos, să conștientizeze importanța gătitului în familie și să renunțe la mâncarea de tip fast-food”.
„Food Revolution Day” este un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver. „Ne-am alăturat, astfel – a mai spus Nistor -, participanților la campanie din lumea întreagă printre care părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli cetățeni care s-au înarmat cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață”.
Lasă un răspuns